Cookies- og Brukervilkår


Skjul ledninger bak listene

Den gamle listen er sprukket og stygg, og må skiftes ut. Hvorfor ikke skjule den stygge ledningen samtidig? Det gjør vi ved selv å lage en list som gjemmer ledningen.


Det gjør vi ved selv å lage en list som gjemmer ledningen. Men først må den gamle listen av, og det gjøres lettest ved hjelp av et brekkjern. For ikke å ødelegge tapet og vegg, skjærer håndverkeren først tapeten over langs listen med en hobbykniv.

Forsiktig brekker han så listen ut, og skåner samtidig veggen ved å holde en treplate mellom veggen og brekkjernet. Listen kan nå fjernes, og de gamle spikerne tas ut av veggen. På en pusset vegg som denne må du være litt forsiktig, så pussen ikke faller av. På den nye profilerte fotlisten skal vi nå ha montert både en kvadratisk list på 10 mm og en feielist, som også er 10 mm tykk.en kvadratiske listen limes fast på listen med trelim. La limklemmene sitte et par timer, til limet er tørt.

Feielisten skal festes på veggen, men før fagmannen gjør det, måler han høyden fra midten av listen og ned til bunnen av listen. Det er dette målet du skal avsette på veggen for at listen skal passe i høyden med fotlisten. Det bør forbores i feielisten med et trebor. Ved å forsenke hullet, sørger du dessuten for at skruehodet ikke stikker utenfor listen. Veggen her er en pusset trevegg, så feielisten festes med vanlige treskruer.

Nå skal ledningen legges på plass, og takket være den trekantede formen på feielisten, ligger den av seg selv. Husk at det bare er ledninger som er godkjent til innbygging, eller nettverkskabler, som kan gjemmes bak lister hvor det ikke er adgang. Her har vi skåret over listen, så man kan se hvordan prinsippet virker. Som man ser er det plass til atskillige ledninger. Det forbores gjennom panel og trekantlist, før listen festes med en treskrue. Ledningene er nå skjult bak listen, som fungerer som en kabelkanal.

Relaterte artikler

 • Sammensatte fotlister

  Sammensatte fotlister

  19/08 VIDEO: Hvis du gjerne vil ha brede, flotte fotlister, men tanken på å bruke lang tid på å montere det skremmer deg, så er dette kanskje noe for deg. Listene er nemlig veldig enkle å sette opp. Du må bare bruke to profillister ...

 • Perlestaffpanel

  Perlestaffpanel

  19/08 VIDEO: Følg med når vi viser hvordan du setter opp klassisk stående panel med perlestaff. Demonstrasjonen her angir fotlist og dørkarm der håndverkeren starter med å markere en panelhøyde på 88 cm.

 • Trepanel er hipt igjen!

  Trepanel er hipt igjen!

  06/07 Etter at furupanelet tok helt av på åttitallet, ble det nesten bannlyst når vi ble lei av det gulnede panelet i nesten alle hjem. Nå er panelet tilbake.

 • Træpaneler er blevet hipt igen!

  Træpaneler er blevet hipt igen!

  06/07 Er du til ægte sommerhusstemning, så se her! Efter årtier i skammekrogen er træpanelerne på vej tilbage, og nogle af dem er endda i en fremragende kvalitet.

 • Skjul ledningene

  Skjul ledningene

  09/06 VIDEO: Ligger ledningene dine synlig langs veggen, viser vi her hvordan du enkelt kan skjule dem med en gulvlist.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss