Cookies- og Brukervilkår


Panel av høy klasse

Brystningspanel med elegante fyllinger gir rommet personlighet og ligner en million dollar, og her skaper vi dem selv for noen få tusenlapper i løpet av ei helg.

Det er mange praktiske grunner til å reise panel høyt opp langs en vegg. Det beskytter veggen, det letter rengjøringen, det skjuler ledninger – men aller helst: Høyt brystningspanel er først og fremst flott å se på. Det gir rommet personlighet. For at brystningspanelet skal være vellykket, skal det passe inn i husets stil. Arbeidet er på mange måter det samme. I murermestervillaen er det kanskje et enkelt mønster perlestaffpanel som gir liv uten å bryte stilen. En nyere villa kan løftes med helt enkle, rene flater, og gårdshuset skal kanskje ha panel til oversiden av dørene. I rommet her er saken grei: fiskebeinsparkett på gulvet, høye profilerte fotlister, dører med fyllinger og småsprossede vinduer, høyt under taket og stukkatur i overgangen – her skal brystningspanelet ha fyllinger. Heldigvis trenger det ikke å være ekte fyllinger, slik som dem snekkerne i gamle dager bygde på flater av tre. En mdf-plate, for eksempel, kan uten videre danne flaten, og fyllingene er bare til pynt. Hvilket er i orden, det er jo hele ideen med panelet. Du kan muligens få tak i ferdige brystningsplater som passer husets stil, men de vil sannsynligvis være vanskelige å tilpasse feltene som dører og vinduer deler veggen inn i. Derfor bygger vi mønsteret av lister og platestykker utenpå en glatt bakplate. Vi har forberedt oss godt, og på to dager lykkes det oss å gi rommet en flott, høy brystning.

Relaterte artikler

 • 7 små grep - stor forskjell

  7 små grep - stor forskjell

  19/02 Den riktige oppstrekingen før du sager. Å presse listene på plass før du monterer dem ... Ofte er det små detaljer i prosessen som gjør at listene blir ekstra flotte å se på. Her får du sju små triks med stor effekt.

 • Stilfull stemning med brystpanel

  Stilfull stemning med brystpanel

  24/11 Du kan enkelt lage stemning i huset med med brystpanel. Ikke bare ser det bra ut. Det er også praktisk, fordi det beskytter veggen og er lett å gjøre rent.

  Vanskelighetsgrad 1/4
 • Mal – så det holder

  Mal – så det holder

  16/09 Det finnes ingen enkle snarveier når en pusset murvegg skal males. Hvis du ønsker et langtidsholdbart resultat, skal du være nøye med grunnarbeidet.

  Vanskelighetsgrad 2/4
 • Den store hussjekken

  Den store hussjekken

  21/03 Med våren kommer ikke bare solen frem. Når snøen smelter, avsløres skadene vinteren kan ha forårsaket på husene våre

 • Fres profilene selv og spar penger

  Fres profilene selv og spar penger

  27/01 Høye gulvlister, eller fotpanel om du vil, får du kjøpt ferdiglaget. Men du får en bra timelønn hvis du freser dem selv. Besparelsen stiger i takt med hvor mange profiler du freser: jo mer avansert, desto mer sparer du.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Panel av høy klasse
 • Panel av høy klasse
 • Panel av høy klasse

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad 2/4

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss