Cookies- og Brukervilkår


Glatte vegger for kun
60 kr/m2

Er du lei av det gamle sagflistapetet på veggene, finnes det muligheter for å gjøre noe med det. Her viser vi hvordan du kan fjerne sagflistapetet og sette opp glatt glassfilt i stedet. En foryngelseskur til cirka 60 kroner per m2.


Sagflistapetet hører til i en annen tid. Nå skal det bort. Helt bort.

I mange hjem sitter det fortsatt sagflistapet på veggene. Tapetet med den ru overflaten var veldig populært på 70- og 80-tallet. Like populært som glatte vegger er i dag. I noen tilfeller sitter det gamle tapetet der fortsatt, fordi mange tror det er vanskelig å fjerne. Når det i tillegg er umulig å tapetsere oppå, så blir det sittende, muligens kun med et nytt malingsstrøk.

Det er ganske enkelt å fjerne tapet

Men det er faktisk ikke vanskelig å fjerne tapetet. Du trenger ikke engang å leie deg en tapetavdamper i et byggvarehus. En hagesprøyte kan gjøre jobben like bra. Bare følg med på de neste sidene. Du får bruk for en tapetskrape, som med sine skarpe kniver kan skrape av det gamle tapetet i store flak. Hvis du passer på å holde den i en ikke altfor skarp vinkel i forhold til veggen, tar den fatt uten å lage hull i den. Gulvet ditt blir raskt fullt av tapetbiter, men la kosten stå i skapet, for det tørre tapetet gjør jobben som tildekking i neste fase.

Slik fjerner du de siste tapetrestene

En blanding av vann og tapetoppløser helles i en hagesprøyte. Sprut blandingen på tapetrestene som sitter igjen på veggen. Etter et kvarters tid har blandingen bløtgjort tapetrestene, som enkelt skrapes av ved å bruke tapetskrapen igjen. Hull i veggen repareres med en god sparkelmasse, for eksempel Ardex f5. Den er enkel å jobbe med, og den krymper ikke når den tørker. Deretter er det bare å slipe og sette opp filt, og du har en glatt vegg, som passer dagens trender.

Last ned hele artikkelen og se hvordan det gjøres.

Relaterte artikler

 • Sparkling mellom gipsplatene

  Sparkling mellom gipsplatene

  23/08 VIDEO: Mellomrommet som er mellom platene på en gipsvegg må sparkles før man kan tapetsere eller male, og det er faktisk ingen enkel jobb. Det kan gjøres på to måter – med 50 mm papirstrimmel eller med 50 mm selvklebende ...

 • Plassér hylleknektene riktig

  Plassér hylleknektene riktig

  23/08 VIDEO: Vil du være sikker på at hyllen henger solid og godt, skal du bruke fagmannens regel om hvordan hylleknektene skal plasseres. Hylleknekten skal som et utgangspunkt dekke minimum ¾ av hyllens dybde, noe disse knektene ...

 • Forsterk med en sentrumstapp

  Forsterk med en sentrumstapp

  23/08 VIDEO: Skal du lage et oppheng i en mdf-plate, har håndverkeren her et lite råd om hvordan du kan styrke opphenget betydelig. Den vanlige måten er også den enkleste, man forborer i mdf-platen og skrur deretter i kroken.

 • Spikerplugg – bare å slå i veggen

  Spikerplugg – bare å slå i veggen

  23/08 VIDEO: Skal du montere noe på murverk eller i betong, f.eks. en lekte, som her, så er det lettest og mest holdbart å bruke spikerplugger. De fås i flere forskjellige utførelser og størrelser.

 • Skjul med skyggelister

  Skjul med skyggelister

  23/08 VIDEO: Det kjedelige mellomrommet mellom tak og vegg, skjeve avskjæringer og små skader må dekkes til. Det kan gjøres med mange forskjellige typer lister, men den best egnede er skyggelisten, som også er veldig enkel å sette opp.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Vegg: Glatte vegger for kun 60 kr/m2
 • Vegg: Glatte vegger for kun 60 kr/m2

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad 2/4

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss