Cookies- og Brukervilkår


Ny vegg på rekordtid

Denne veggen er grovpusset, og trenger maling. Dessuten er det en del gamle borehull i den. I stedet for å sparkle og male, har vi valgt å kle veggen med noen 6 mm tynne mdf-plater, som har hvit overflate. Det er faktisk både lettere og raskere.

De tynne platene, som er med not og fjær hele veien rundt, måler 119,2 x 19,8 cm. De kan monteres både vannrett og loddrett. Vi har valgt å montere dem vannrett. Plasser det første bordet langs gulvet med noten ned, og markér hvor det skal sages over.

Mål hvor mye bordet dekker uten fjær. Avsett målene oppetter veggen, så du kan se hvor mange hele bord du må bruke. Nå kan du skjære til alle panelbordene på én gang. Før du monterer det første bordet, er det en god idé å kontrollere at det er i vater.

Panelbordene kan monteres med dykkert, men da det her er snakk om en murvegg, velger vi å sette dem opp med monteringslim. Det gode ved monteringslim er at det hefter med det samme, men likevel ikke mer enn at det er mulig å justere bordet de første 5 til 10 minuttene. Derfor er det også lett å kontrollere om det er helt i vater, og eventuelt rette det til.

Og så er det bare å fortsette med å lime og montere. Det er nok å gi bordene noen limklatter jevnt fordelt, og så klappe dem godt på plass. Hvis man møter hindringer underveis, er det bare å måle ut og skjære til, noe som kan gjøres med en vanlig håndsag. Arbeidet går raskt framover. Det eneste du må kontrollere er at skjøtene er helt tette. Nå er det siste bordet skåret til, og veggen er ferdig. Det hele har tatt ca. tre kvarter, og kostet et par hundre kroner.

Relaterte artikler

 • Sparkling mellom gipsplatene

  Sparkling mellom gipsplatene

  23/08 VIDEO: Mellomrommet som er mellom platene på en gipsvegg må sparkles før man kan tapetsere eller male, og det er faktisk ingen enkel jobb. Det kan gjøres på to måter – med 50 mm papirstrimmel eller med 50 mm selvklebende ...

 • Plassér hylleknektene riktig

  Plassér hylleknektene riktig

  23/08 VIDEO: Vil du være sikker på at hyllen henger solid og godt, skal du bruke fagmannens regel om hvordan hylleknektene skal plasseres. Hylleknekten skal som et utgangspunkt dekke minimum ¾ av hyllens dybde, noe disse knektene ...

 • Forsterk med en sentrumstapp

  Forsterk med en sentrumstapp

  23/08 VIDEO: Skal du lage et oppheng i en mdf-plate, har håndverkeren her et lite råd om hvordan du kan styrke opphenget betydelig. Den vanlige måten er også den enkleste, man forborer i mdf-platen og skrur deretter i kroken.

 • Spikerplugg – bare å slå i veggen

  Spikerplugg – bare å slå i veggen

  23/08 VIDEO: Skal du montere noe på murverk eller i betong, f.eks. en lekte, som her, så er det lettest og mest holdbart å bruke spikerplugger. De fås i flere forskjellige utførelser og størrelser.

 • Skjul med skyggelister

  Skjul med skyggelister

  23/08 VIDEO: Det kjedelige mellomrommet mellom tak og vegg, skjeve avskjæringer og små skader må dekkes til. Det kan gjøres med mange forskjellige typer lister, men den best egnede er skyggelisten, som også er veldig enkel å sette opp.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss