Cookies- og Brukervilkår


10 forskjellige verktøy – som sparer tid

Når du har det riktige verktøyet, kan du spare deg for mye tid. Vi viser deg ti forskjellige verktøy, der alle gjør livet enklere for deg. Har du dem ikke fra før, så skaff dem. Snart forstår du ikke hvordan du har klart deg uten.

MULTIKUTTER

Selv om den ikke har vært på markedet like lenge som andre verktøy, er multikutteren raskt blitt veldig populær. Opprinnelig var funksjonen begrenset til å være et elektrisk stemjern, som ved hjelp av sideveis bevegelser lynraskt snittet seg rett inn i treverk. Men senere har den utviklet seg til å bli et ekte multiverktøy.

Du kan kjøpe mange forskjellige verktøy til montering på basis-enheten, blant annet et elektrisk stemjern (som er en sag med bittesmå tenner). Du kan også kjøpe en fres til fugene mellom flisene på badet. Det er nesten uunnværlig når du skal skifte én enkelt flis: du unngår å ødelegge naboflisene når du fjerner den ødelagte flisen. I tillegg sparer det deg for tid. Bruk også multikutteren til for eksempel tappskjøter. Da slipper du å bruke tid på å bore og rense med stemjernet.

TIPS

Ikke sag i spiker, skruer og lignende. Det vil raskt ødelegge de dyre bladene.

AVSTANDSMÅLER

Kan du spare tid ved på å bruke en elektronisk avstandsmåler i stedet for en tommestokk eller et målebånd? Ja, i høyeste grad. Du kan faktisk måle opp et helt kjøkken nesten uten å flytte deg, og i hvert fall uten å måtte krype rundt på gulvet og sette en finger akkurat der tommestokken nylig har ligget. Du får et helt nøyaktig mål, og du får ingen problemer med innvendige mål på trange steder (inne i et kjøkkenskap, for eksempel). Bare sett eller legg avstandsmåleren der du skal måle fra, pek på “målet”, og trykk på en knapp. Dermed har du nøyaktig mål. Derfra kan du overføre målene manuelt til en tegning, eller bruke en nymotens “app” på telefonen til å sette dem inn på bilder.

TIPS

Husk å velge en avstandsmåler som bruker laserlys, ikke ultralyd. Lyden er mer unøyaktig, og du risikerer å treffe en hindring underveis når du måler avstanden.

Last ned artikkelen, og se resten av de tidssparende verktøyene.

Relaterte artikler

 • 10 stykker værktøj der sparer tid

  10 stykker værktøj der sparer tid

  30/07 Med det rigtige værktøj, kan du spare masser af tid. Vi viser dig 10 slags værktøj, der vil dit liv lettere. Har du dem ikke i forvejen, så køb dem nu!

 • Stor utvikling på batterifronten

  Stor utvikling på batterifronten

  23/07 Batterier til verktøy er i rivende utvikling. De blir konstant bedre, og kan for eksempel lades trådløst. Vi har sjekket trendene.

 • 8 OPPGAVER: Her er multikutteren best!

  8 OPPGAVER: Her er multikutteren best!

  10/08 Når du først har en multikutter i verktøykassen, vil du bruke den igjen og igjen. Her har vi samlet åtte oppgaver, der multikutteren er din beste venn!

 • Multikutter med smarte detaljer

  Multikutter med smarte detaljer

  18/07 Flere og flere gjør det selv-ere har fått opp øynene for multikutterens velsignelser. Boschs siste modeller har flere smarte detaljer!

 • TOPP 10: Tømrerens favorittverktøy

  TOPP 10: Tømrerens favorittverktøy

  08/06 Hvilket verktøy må du ha, hvis du vil løse 9 av 10 oppgaver raskt og enkelt? Få svaret her, der Gjør Det Selvs tømrer peker ut sitt favorittverktøy.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss