Cookies- og Brukervilkår


Test av sagbord

Sagbordet gir kapp-/gjærsagen et effektivt løft. På det står sagen godt plassert i bekvem høyde, og du får hjelp til å plassere lange emner på bordet og til å montere lengdestopp for serieproduksjon. Men pass på så du ikke kjøper et ustabilt bord med for få funksjoner.

Kapp-/gjærsagen er genial til å kappe bord og bjelker, og til å skråskjære omramminger og lister. Men sagens bruksområder blir flere hvis du kjøper et godt bord til den. Da kan du enkelt og raskt sage en endeløs rekke bord i akkurat samme lengde uten å skulle måle underveis. Og du får understøttet bordene dine, slik at de blir lettere å håndtere, også selv om bordene er både tunge og opp til flere meter lange.

Velg en solid modell

Et sagbord til en kapp-/gjærsag består av et stativ på bein som kan klappes sammen. Oppå stativet monterer du verktøyholdere, der kapp-/gjærsagen din kan settes fast. Mange værktøyholdere er utstyrt med bæregrep og føtter, slik at du kan la sagen sitte fast i holderne og løfte holderne av bordet. Dermed er sagen klar til å bli satt raskt fast igjen, neste gang du skal i gang med å skråskjære omramminger eller kappe gulvbord. Bordet kan trekkes ut, slik at du kan plassere lange emner på det. I enden av uttrekkene sitter det emneholdere, som kan være en plate eller en rull, som de lange bordene kan hvile på. Og de fleste emneholderne er utstyrt med en lengdestopp, som du kan kjøre opp slik at bordet støter mot den. Dermed kan du måle opp riktig lengde én gang, og så kopiere igjen og igjen, bare ved å støte de neste bordene inn mot emnestopperen. Alfa og omega er likevel at bordet er solid og kan stå fast, slik at det ikke vakler når du sager. Det krever solide deler, og gjerne mulighet for å justere et av beina i høyden, slik at bordet kan stå rett på et ujevnt underlag. Dette kan bare noen av de testede sagene leve opp til. Ett bord er veldig ustabilt. Til slutt skal du selvsagt forsikre deg om at bordet passer til sagen din.

Relaterte artikler

 • Kjøp sag NÅ - få mer for pengene

  Kjøp sag NÅ - få mer for pengene

  15/09 De er blitt sterkere, mer nøyaktige og enklere å bruke. Derfor er det NÅ du skal kjøpe ny stikksag. Vi har testet åtte modeller. Se hva vi fant ut.

 • Åtte laseravstandsmålere i stor test

  Åtte laseravstandsmålere i stor test

  03/08 Elektroniske laseravstandsmålere har fått overkommelige priser for gjør det selv-folk. Vi har gjennomtestet åtte avstandsmålere i et rimelig prisleie.

 • Effektiv kapp-/gjærsag

  Effektiv kapp-/gjærsag

  24/07 Vi har testet den batteridrevne kapp-/gjærsagen M18 SMS 216 fra Milwaukee. Og den er en oppvisning i gjennomtenkt luksus. Les mer om sagen her.

 • TEST: De beste bor-/skrumaskinene

  TEST: De beste bor-/skrumaskinene

  23/07 De kompakte 18 volts bor-/skrumaskinene er geniale. Vi har testet 12 populære modeller. Se den overraskende vinneren – og det beste kjøpet.

 • Test av hekksakser

  Test av hekksakser

  08/04 Det finnes mange hekksakser på markedet, både med ledning og på batteri. Vi har testet 12 av de mest vanlige modellene for å finne ut hva de kan, og hva du kan forvente av dem.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Test av sagbord
 • Test av sagbord
 • Test av sagbord

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss