Cookies- og Brukervilkår


Sterk borhammer

Milwaukees nye borhammer på batteri er et fantastisk eksempel på hva gode batterimaskiner i dag kan prestere av kraft.

Fortidens borhammere var tunge og temmelig uhåndterlige. De var ofte også overdimensjonert til mindre oppgaver. Slik er det bestemt ikke lenger, og Milwaukees M12 CH borhammer er et godt eksempel. Med en vekt på bare 1,9 kilo, er den veldig enkel å håndtere, samtidig som den imponerer oss med kreftene sine.

Modellen har sin spisskompetanse med 6-10 mm hammerbor, og bør maksimalt belastes med et 13 mm bor. Den er derfor utviklet til de mindre monteringsoppgavene på byggeplassen. Men til disse oppgavene er den da også suveren.

Vi utfordret maskinen ved å bore 5 cm dype hull i en granittstein med et 8 mm hammerbor. Etter 20 boringer, og det samme antallet minutter, var det fortsatt 50 % energi igjen på det 4,0 Ah store batteriet. Det er ganske enkelt imponerende.

Borhammer med børsteløs motor

Ladetilstanden avleses tydelig i fire trinn på lysende dioder. Laderen lader opp på 80 minutter, og med to medfølgende batterier vil det ytterst sjelden bli stopp i arbeidet. I tillegg er motoren børsteløs, noe som betyr at Milwaukee har kunnet redusere motorstørrelsen, men likevel få mer kraft og moment ut av batteriet enn om motoren hadde vært typen med tradisjonelle kullbørster.

Boret skiftes enkelt i SDS-chucken, og det er glimrende LED-lys på borestedet. Grepet er stort og romslig, og utstyrt med mykt, sklisikkert belegg. Du skifter raskt mellom hammerboring og vanlig boring på en dreieknapp med tydelig signatur for innstillingen.

Milwaukee M12 CH leveres i robust koffert med hurtiglader og to stk. 12 volts 4,0 Ah batterier til cirka 3000 kroner. De medfølgende batteriene kan brukes til cirka 50 andre Milwaukee 12 volts verktøy.

MILWAUKEE M12 CH BORHAMMER

5/5

Vi gir alle fem stjernene til en kompakt og ikke minst kraftig liten borhammer, som er helt suveren til for eksempel monteringsarbeid i betong.

Pris: 3000 kr.

+

Lav vekt og lett å håndtere. God indikasjon på ladetilstand. LED-lys. Omstilles enkelt til bormaskin uten hammerfunksjon.

÷

Savner mulighet til god plassering av venstre hånd, når tohåndsbetjening er nødvendig.

Relaterte artikler

 • Effektiv kapp-/gjærsag

  Effektiv kapp-/gjærsag

  24/07 Vi har testet den batteridrevne kapp-/gjærsagen M18 SMS 216 fra Milwaukee. Og den er en oppvisning i gjennomtenkt luksus. Les mer om sagen her.

 • Forsatsverktøy

  Forsatsverktøy

  07/05 Kvaliteten på forsatsverktøy har fått ordentlig oppsving de siste årene. For oss gjør det selv-ere kan det bety en snarvei til billigere verktøy.

 • Magisk vridning

  Magisk vridning

  19/03 Portrett av en genistrek: Det føles nesten magisk når skrumaskinen skrur, bare fordi du vrir hånden. Gyroskopeffekten er dog ikke bare morsom, den er også genial der det er trangt.

 • TEST: Borhammere på batteri

  TEST: Borhammere på batteri

  16/12 En borhammer er uunnværlig i moderne betongbygg. Vi har testet åtte varianter på batteri, og gir deg klar beskjed om hva de kan, og hva du skal se etter.

 • Årets 7 beste bor-/skrumaskiner

  Årets 7 beste bor-/skrumaskiner

  25/11 Vi har funnet bor-/skruverktøyene som har skilt seg mest ut i 2015, og derfor fortjener tittelen årets beste batteriverktøy. Se det eksklusive utvalget her.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss