Cookies- og Brukervilkår


10,8 volts bor-/skrumaskiner

De små 10,8 volts bor-/skrumaskinene er ikke lenger bare et leketøy til hjemmehåndverkeren. De er blitt så sterke at selv profesjonelle håndverkere bruker dem på jobb. Her får du klar beskjed om åtte populære modeller, slik at du er godt forberedt før du kjøper deg ny bor-/skrumaskin.


En av prøvelsene vi utsatte bor-/skrumaskinene for, var å sjekke hvor mange skruer de kunne klare før batteriet gikk tomt. Her kan du se hvordan DeWalt klarte seg.

For ikke så lenge siden, var 18 volts maskiner for proffene, mens 10,8 volts verktøy var for hjemmets småoppgaver – og stort sett var de som regel også for svake til det.

Men utviklingen har gått fort. I dag kan du få sterke, små maskiner med et 10,8 volts batteri, som kan utkonkurrere de gamle modellene med et 18 volts batteri. Kombinasjonen av krefter, lav vekt og liten størrelse, har gjort disse maskinene veldig populære. Når du skal montere møbler eller jobbe oppe i en stige og skru inn mange skruer, så er det kjekt med en liten, hendig maskin, som ikke veier særlig mye.

De modellene vi har testet, ligger prismessig ganske tett på hverandre, så det var ikke enkelt å kåre et “godt kjøp” denne gangen. Det var flere enn én maskin som kunne “skryte” av å være både av høy kvalitet og billigere enn vinneren. Valget vi falt ned på, koster rundt 400 kroner mindre enn den dyreste, og 200 mindre enn testvinneren. Og det er greit å ta med seg.

DISSE HAR VI TESTET

STANLEY FMC 010 LB
AEG BS 12 C2 LI-202 C
METABO POWERMAX BS BASIC
MILWAUKEE M12 BDD LI-202 C
BLACK+DECKER EGBL 108 KB
RYOBI R12 DD-L 13 S
DEWALT DCD 710 D2
BOSCH PSR 10,8 LI-2Maskinenes styrke testes blant annet med et spadebor i en tykk planke.

Last ned hele artikkelen og se hvordan maskinene klarer testen vår.

VIKTIG VED VALG AV BOR-/SKRUMASKIN

 • Selvspennende borchuck. I dag kan du bytte bor og bits uten verktøy på alle maskiner, men det skal være lett og ikke kreve særlig krefter. Prøv funksjonen i butikken.
 • Gir. Velg en maskin med to gir. Da kan du skifte mellom sakte fart og høyt moment for skruing, og høy fart med lavere moment for boring
 • Belteklips. Dette er ikke strengt tatt nødvendig, men det er smart med et belteklips når du står i en stige og vil ha begge hendene ledig.
 • Momentinnstilling. Det skal være over ti trinn, gjerne 20, og det skal være merkbar forskjell på de enkelte trinnene, slik at du kan styre hvor hardt du skrur inn skruer. Det skal også være mulig å kjøre så sakte, at du kan skru inn skruer i for eksempel et kjøkkenskap, uten å ødelegge den skjøre platen.
 • Frem- og tilbakeløp. Skal være enkelt å komme til med den hånden du holder maskinen med.
 • Batteri og ladeindikator. Sjekk at batteriet er lett å ta av og sette på igjen. Kjøp helst også en maskin som gir deg muligheten til å se hvor mye strøm det er igjen på batteriet, slik at du ikke går tom midt i jobben.
 • Håndgrepet skal passe hånden, og ha et mykt, sklisikkert belegg. Da kan du bruke maskinen over lengre tid. Sjekk også balansen i maskinen.
 • Startknapp. Det er her du styrer hastigheten og tenner arbeidslyset. Prøv knappen i butikken, og finn ut om du synes det føles enkelt å justere hastigheten.
 • Lys. Du kan ikke unnvære et godt arbeidslys. Sjekk at lyset faller der du skrur eller borer, og at maskinen ikke skygger for seg selv. Velg gjerne også en maskin der lyset tennes før chucken begynner å rotere. Da ser du hva du skal gjøre før du starter.

Relaterte artikler

 • TEST: 18 volts bor-/skrumaskiner

  TEST: 18 volts bor-/skrumaskiner

  05/04 Bor-/skrumaskiner blir stadig bedre og sterkere, og nye modeller kommer hele tiden til. Vi har testet 10 nye modeller, som rent prismessig spenner vidt.

 • Stor TEST av multikuttere

  Stor TEST av multikuttere

  01/03 Skal du kjøpe multikutter, er det god informasjon å finne her. Vi har testet åtte populære batterimodeller.

 • TEST: 8 populære batterimodeller

  TEST: 8 populære batterimodeller

  05/01 Sirkelsager på batteri blir stadig både sterkere og billigere. Vi har kåret en testvinner og ”beste kjøp” blant åtte populære modeller. Se hvilke her.

 • Den perfekte slagbormaskinen

  Den perfekte slagbormaskinen

  24/06 Slagbormaskiner fås i et hav av varianter, størrelser og prisnivåer. Her viser vi hva du skal legge vekt på hvis du skal kjøpe ny slagbormaskin.

 • Finn den perfekte bor-/skrumaskinen

  Finn den perfekte bor-/skrumaskinen

  07/06 Bor-/skrumaskinen er et GENIALT verktøy, som er vanskelig å unnvære. Men hvilke krav skal du stille til en god bor-/skrumaskin? Det får du svar på her!

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Bor-/skrumaskiner: Vi tester åtte 10,8 volts bor-/skrumaskiner
 • Bor-/skrumaskiner: Vi tester åtte 10,8 volts bor-/skrumaskiner
 • Bor-/skrumaskiner: Vi tester åtte 10,8 volts bor-/skrumaskiner

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss