Cookies- og Brukervilkår


Det er stor forskjell

Begge maskinene er på 18 volt. Bortsett fra fargen ligner de hverandre. Og de er begge montert i Østen. Hvorfor er den ene da åtte ganger dyrere enn den andre? Vi demonterer maskinene og finner svaret.

Det er nesten ikke mulig at det kan være så stor forskjell på to tilsyneladende like batteridrevne driller at den ene skal koste nesten åtte ganger mer enn den andre. Men det er faktisk prisforskjellen mellom den grå maskinen kjøpt i et lavprismarked og den grønne fra verktøyprodusenten Boschs gjør det selv-serie. Som forbruker er man overlatt til seg selv. Ut fra det som står på pakkene, er begge maskinene på 18 volt, og med den billige følger det dessuten med en mengde bor, bits og til og med ei lommelykt.

Her får du svaret

Om det er en avgjørende forskjell på maskinen til 300 kroner og den til 2323, må avklares gjennom en prøve. Vi bestemte oss derfor for å
teste begge maskinene side om side, for deretter å ta dem fra hverandre og ved selvsyn finne ut om det virkelig er en forskjell på over
2000 kroner mellom de to maskinene, eller om vi bare lures og lokkes til å betale for mye for en kjent merkevaremaskin. Vi skrudde skruer, boret med begge maskinene, målte trekkkreftene og tok dem til slutt fra hver andre for å se hva som skjer i maskinens indre deler.

Begge er fra Østen

Selv om navnet Bosch er tvers i gjennom tysk, er det ikke alle produktene som produseres der. Det gjelder for eksempel den grønne
maskinen som vi valgte som utfordrer til den kinesiske Power Craft. Bosch PSR 18 VE2 monteres i Malaysia. Men det er interessant å
slå fast at begge motorene kommer fra samme underleverandør (Johnson). Men som testen vår viste, er det på tross av de motormessige familiebåndene klasseforskjell på elektronikken. Umiddelbart ligner de to maskinene hverandre. Men så snart du har hatt dem i hånden, oppdager du en tydelig forskjell: Boschmaskinene veier opp mot et halvt kg mer enn Power Craft-maskinen, og vektfordelingen er markant bedre i den dyre modellen. Men det er fortsatt et godt stykke fra 300 til 2323 kroner slik at det må være noe annet – ellers har vi betalt alt for mye for Boschlogoen.

La duellen begynne

Så langt kom vi bare ved å se på maskinene. Men hva skjer når vi lar maskinene vise krefter side om side? Hva er det inni? Er det virkelig så markante forskjeller at den ene skal koste åtte ganger mer enn konkurrenten?

Relaterte artikler

 • TEST: De beste bor-/skrumaskinene

  TEST: De beste bor-/skrumaskinene

  23/07 De kompakte 18 volts bor-/skrumaskinene er geniale. Vi har testet 12 populære modeller. Se den overraskende vinneren – og det beste kjøpet.

 • Magisk vridning

  Magisk vridning

  19/03 Portrett av en genistrek: Det føles nesten magisk når skrumaskinen skrur, bare fordi du vrir hånden. Gyroskopeffekten er dog ikke bare morsom, den er også genial der det er trangt.

 • Test: skrumaskiner

  Test: skrumaskiner

  03/11 Vi har testet 12 forskjellige skrumaskiner, og funnet noen veldig gode.

 • Årets 7 beste bor-/skrumaskiner

  Årets 7 beste bor-/skrumaskiner

  25/11 Vi har funnet bor-/skruverktøyene som har skilt seg mest ut i 2015, og derfor fortjener tittelen årets beste batteriverktøy. Se det eksklusive utvalget her.

 • Én motor gir deg 12 fete maskiner

  Én motor gir deg 12 fete maskiner

  09/11 Med Black+Deckers nye multiverktøy, "MultiEvo", kan du relativt rimelig utvide verktøysamlingen med 12 FETE maskiner. Her kan du se hvilke.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Det er stor forskjell
 • Det er stor forskjell
 • Det er stor forskjell

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss