Cookies- og Brukervilkår


Test av bor-/skrumaskiner på 14,4 volt

Bor-/skrumaskinen på 14,4 volt er for de fleste gjør det selv-ere det absolutt viktigste og mest brukte verktøyet. Den har stort sett avløst den gamle 12 volt maskinen, fordi de nye litiumionbatteriene er bygget opp av celler på 3,6 volt. Her tester vi seks gode modeller.

Før var det 12 volt maskinene som var allroundverktøyet, men med litiumionbatteriene, som er inndelt i celler på 3,6 volt hver, heter de vanligste modellene nå 14,4 volt. Nettopp 14,4 volt maskinen er de fleste gjør det selv-eres verktøy nr. 1. Det er den de oftest griper etter når en oppgave skal løses. De fleste av gjør det selv-modellene i denne kategorien har rikelig kapasitet i styrke og utholdenhet til de aller fleste av de typiske oppgavene som skal løses hjemme i verkstedet, og i boligen for øvrig. Først når det skal bores med veldig store bordimensjoner og skrus lange, kraftige skruer i det nye tilbygget, må de fleste av disse maskinene gi opp, og be om hjelp fra storebrødrene på 18, 36 eller 230 volt. I testen er det jevnt løp. Stort sett alle de testede 14,4 volt bor-/skrumaskinene klarer seg fint. Jo mer bor-/skrumaskinen din kan klare, desto mindre har du bruk for andre, større maskiner. Derfor er det viktig at du finner en maskin som har de kreftene du forventer. Og det er viktig at du får med så mange som mulig av de gode funksjonene: to gir – et til boreoppgaver og et til skruer, et fornuftig antall momenttrinn (cirka 20), slik at du kan justere maskinen til å skru med akkurat ønsket styrke, og veldig gjerne LED-lys plassert nede på eller rett over batteriet. Lyset er praktisk når du arbeider i en mørk krok eller i bunnen av et skap. Men lyset skal helst ikke sitte rett under borchucken, for da skygger chucken for arbeidslyset. Til slutt er det slik at jo større antall amperetimer (Ah), desto lenger holder batteriet. Du skal også se på ladetiden, som helst ikke skal overstige én time. Selv om du har to batterier, hjelper det ikke hvis batteriet i laderen ikke er klart for jobbing igjen når batteriet i maskinen går tomt for strøm. Til slutt er det ergonomien: En lett maskin med god balanse og et behagelig grep er det du skal se etter hvis grepet for øvrig passer hånden din.

Relaterte artikler

 • TEST: De beste bor-/skrumaskinene

  TEST: De beste bor-/skrumaskinene

  23/07 De kompakte 18 volts bor-/skrumaskinene er geniale. Vi har testet 12 populære modeller. Se den overraskende vinneren – og det beste kjøpet.

 • Test: skrumaskiner

  Test: skrumaskiner

  03/11 Vi har testet 12 forskjellige skrumaskiner, og funnet noen veldig gode.

 • Kjøp sag NÅ - få mer for pengene

  Kjøp sag NÅ - få mer for pengene

  15/09 De er blitt sterkere, mer nøyaktige og enklere å bruke. Derfor er det NÅ du skal kjøpe ny stikksag. Vi har testet åtte modeller. Se hva vi fant ut.

 • Åtte laseravstandsmålere i stor test

  Åtte laseravstandsmålere i stor test

  03/08 Elektroniske laseravstandsmålere har fått overkommelige priser for gjør det selv-folk. Vi har gjennomtestet åtte avstandsmålere i et rimelig prisleie.

 • Test av hekksakser

  Test av hekksakser

  08/04 Det finnes mange hekksakser på markedet, både med ledning og på batteri. Vi har testet 12 av de mest vanlige modellene for å finne ut hva de kan, og hva du kan forvente av dem.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Test av bor-/skrumaskiner på 14,4 volt
 • Test av bor-/skrumaskiner på 14,4 volt
 • Test av bor-/skrumaskiner på 14,4 volt

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss