Cookies- og Brukervilkår


Test av stikksager

En stikksag er noe de fleste gjør det selv-folk har, og vi har testet dem tidligere. Men for første gang tester vi kun stikksager på batteri, for å se hvor gode de er blitt. Nettopp stikksagen kan du få enda mer ut av når du slipper den sjenerende ledningen, og bare kan bruke den fritt. Se hvilken som er testvinner.

Test av stikksager

Har du allerede en stikksag, vet du at den er et fantastisk verktøy, som gjør livet i verkstedet mye lettere. Ikke bare når det skal sages hull til kjøkkenvasken, men også når det bare skal skjæres en bit av en lekt eller et bord, når det skal sages ut små skilt til kjøkkenhagen og en masse andre ting. Stikksagen fikser det meste, bare det ikke dreier seg om lange, rette presisjonssnitt. De er det sirkelsagen som tar seg av.

Før i tiden kunne en stikksag bare føre et blad opp og ned. Nå kan den en masse annet. Pendelfunksjonen, for eksempel, får bladet til å svinge lett frem og tilbake mens du sager, slik at du kommer raskere gjennom materialet. Men også med grovere snitt som resultat. Det gjør at du skal tilpasse pendlingen både etter materialet og etter hvor synlig snittet skal være. I tillegg har produsentene utviklet et hav av forskjellige blad til nesten alle materialer du kan finne på å sage i.

Vi har testet åtte stikksager på batteri. De fleste med 18 volts 4,0 Ah batteri. Unntakene er AEG med 3,0 og grønn Bosch, som vi har fått levert med batteri på 2,0 Ah. Du kan likevel sette på et 4,0 Ah batteri. Vi har brukt helt nye blad til alle maskiner. Til de forskjellige sageoppgavene har vi testet hvor nøyaktige maskinene er i kurver, og hvor lenge de kan brukes på én opplading.

Lykke til i jakten på stikksag!

Relaterte artikler

 • Kjøp sag NÅ - få mer for pengene

  Kjøp sag NÅ - få mer for pengene

  15/09 De er blitt sterkere, mer nøyaktige og enklere å bruke. Derfor er det NÅ du skal kjøpe ny stikksag. Vi har testet åtte modeller. Se hva vi fant ut.

 • Åtte laseravstandsmålere i stor test

  Åtte laseravstandsmålere i stor test

  03/08 Elektroniske laseravstandsmålere har fått overkommelige priser for gjør det selv-folk. Vi har gjennomtestet åtte avstandsmålere i et rimelig prisleie.

 • TEST: De beste bor-/skrumaskinene

  TEST: De beste bor-/skrumaskinene

  23/07 De kompakte 18 volts bor-/skrumaskinene er geniale. Vi har testet 12 populære modeller. Se den overraskende vinneren – og det beste kjøpet.

 • Test av hekksakser

  Test av hekksakser

  08/04 Det finnes mange hekksakser på markedet, både med ledning og på batteri. Vi har testet 12 av de mest vanlige modellene for å finne ut hva de kan, og hva du kan forvente av dem.

 • Test av små sirkelsager

  Test av små sirkelsager

  19/02 Sirkelsagen er uovertruffen når du skal sage i tynne plater, bord og lekter. Den er både rask, sterk og sager rett. Vi har testet åtte små sirkelsager med ledning, som skal kunne dekke de fleste oppgaver i hjemmet. Her kan du ...

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Test av stikksager
 • Test av stikksager
 • Test av stikksager

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss