Cookies- og Brukervilkår


Test av elgressklipper

Elektriske gressklippere er støysvake og miljøvennlige alternativ til bensinmodeller. Samtidig er maskinene billigere og lettere å vedlikeholde. Du skal bare venne deg til ledningen, som følger med hvor enn du slår. Vi klipper gress med åtte modeller.

Motoren bråker, den er vanskelig å starte, den oser, du skal huske å kjøpe bensin, skifte olje og plugger. Det krever en del vedlikehold å holde motordrevet gressklipper.

Et miljø- og vedlikeholdsvennlig alternativ er en gressklipper som kjører på strøm fra stikkontakten. Den skal børstes fri for gress en gang iblant, og kniven skal kanskje slipes innimellom, men for øvrig passer den seg selv.

Den bråker typisk mindre enn sine bensindrikkende fettere. Til gjengjeld får du ledningen: Den skal med overalt, og når du snur maskinen for å gå i motsatt retning skal ledningen med – uten å bli kjørt over.

Har du en hage med mange trær og busker som du skal klippe gress rundt, så velg en gressklipper med bensinmotor, en batterimodell eller en hånddytter. Rundt mange busker og trær blir ledningen en pest og en plage. Men har du lange, rette strekk, kan du fort venne deg til å ha en ledning som henger etter.

Hvor godt ledningen følger med, avhenger av den enkelte gressklipper. En avlastning du kan sette ledningen i (for at ledningen ikke skal trekke i stikket på maskinen), kan sitte så smart som på enkelte av de testede modellene: på en stang mellom håndtakets bøyler, der den selv glir til den andre siden når du snur maskinen.

Andre smarte detaljer kan du også lese om i testen her, hvor vi sender åtte maskiner på gress og prøver å guide deg mot et riktig valg.

Relaterte artikler

 • Test av gressklippere

  Test av gressklippere

  29/04 Gressklippere på batteri blir bedre og bedre. Har du en mindre plen uten de store ujevnhetene, kan en batteridrevet gressklipper være det rette valget. Vi har testet åtte av maskinene på markedet, slik at du kan se hva du kan ...

 • Test av batteriklippere

  Test av batteriklippere

  10/04 Batteriklipperen har mange fordeler. Den er nesten lydløs, du snubler ikke i ledningen – eller klipper den av. Du skal ikke fylle på bensin, og den lukter ikke. Ulempen er at den må lades opp og har begrenset driftstid på en ...

 • Vi tester Ryobis nye løvsuger

  Vi tester Ryobis nye løvsuger

  30/09 Konkurransen blant løvsugere er beinhard. Her kan du se om Ryobis nye modell er tøff nok til å møte konkurrentene.

 • Test av hekksakser

  Test av hekksakser

  08/04 Det finnes mange hekksakser på markedet, både med ledning og på batteri. Vi har testet 12 av de mest vanlige modellene for å finne ut hva de kan, og hva du kan forvente av dem.

 • Test av gresstrimmere

  Test av gresstrimmere

  21/03 Batteritrimmeren er en batteridreven utgave av gresstrimmeren. Med den er det mye enklere å rette opp kantene på plenen, eller klippe plen og ugress langs kjellerveggen, fordi du kan gå fritt rundt i hagen uten å snuble i en ...

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Test av elgressklipper
 • Test av elgressklipper
 • Test av elgressklipper

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss