Cookies- og Brukervilkår


Test av batteridrevne hekksakser

Hekksaks med batteri avløser i større grad sine ledningsavhengige fettere. For hekkeklipperens vedkommende er fordelen med å slippe ledningen helt åpenbar: Det er irriterende å skulle styre ledningen under arbeidet, og den kan lett komme i veien for saksens sverd og sverdets blad. Men er batterisaksene sterke nok til oppgaven? Finn svaret i testen.

Det krever energi å klippe en hekk. Og naturligvis er det nettopp de batteridrevne hekksaksenes svakeste punkt: at batteriene har sin begrensning i kapasitet og går tom for strøm på et tidspunkt. Batteriene er dessuten en forholdsvis dyr komponent på hekksaksen. Blant de seks modellene vi tester her, leveres ingen av dem med mer enn ett batteri. Det ville sannsynligvis gjøre saksene så dyre at de ville være vanskeligere å selge. Men tro oss: Det ville vært alle pengene verdt, for ikke noe er mer irriterende enn å måtte avbryte hekkeklippingen halvveis i arbeidet for å vente på at et batteri henter nye krefter i batteriladeren. Det er vår vurdering at du – medmindre du har en veldig liten hekk – med én gang kan regne med å skulle investere i et ekstra batteri til hekksaksen. Unntaket i denne testen er Ryobi: De har innført en standardisering av batteriene sine, slik at de passer til forskjellige maskiner – en utvikling vi skal være de første til å støtte og hilse velkommen. Tenk hvis produsentene en dag innførte felles batteristandard. Men det er nok kun ønsketenkning. Det har jo for eksempel ikke lyktes med noe så enkelt som støvsugerposer ennå. Ergonomi er det vi vekter høyest i testen, for det er virkelig avgjørende om du kan holde fornuftig på saksen underveis, når du skal dreie og snu maskinen i mange forskjellige vinkler. Her kommer sikkerhetsbryteren også inn i bildet: Vi mener at to knapper, som skal trykkes inn samtidig, må være nok. Men flere produsenter insisterer på hele tre brytere. Det gjør det mindre bekvemt å håndtere saksen.

Relaterte artikler

 • Test av hekksakser

  Test av hekksakser

  08/04 Det finnes mange hekksakser på markedet, både med ledning og på batteri. Vi har testet 12 av de mest vanlige modellene for å finne ut hva de kan, og hva du kan forvente av dem.

 • TEST: Her er den beste eksentersliperen

  TEST: Her er den beste eksentersliperen

  10/11 Vi har testet åtte av de mest populære eksentersliperne. Se den suverene testvinneren OG det beste kjøpet. Slik at du vet hva du skal kjøpe neste gang.

 • Vi tester ny sporhund fra Bosch

  Vi tester ny sporhund fra Bosch

  27/10 Bosch D-tect 120 er laget for å avsløre skjulte installasjoner i bygningsdeler. Se om den kan stå distansen ut, når vi tester dens evner som sporhund.

 • Kjedesag på batteri. Fungerer det?

  Kjedesag på batteri. Fungerer det?

  21/10 En kjedesag på batteri? Vi innrømmer at vi ikke forventet oss særlig mye av Black & Deckers lille kjedesag på batteri. Her kan du se om vi endret mening.

 • Kjøp sag NÅ - få mer for pengene

  Kjøp sag NÅ - få mer for pengene

  15/09 De er blitt sterkere, mer nøyaktige og enklere å bruke. Derfor er det NÅ du skal kjøpe ny stikksag. Vi har testet åtte modeller. Se hva vi fant ut.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Test av batteridrevne hekksakser
 • Test av batteridrevne hekksakser
 • Test av batteridrevne hekksakser

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss