Cookies- og Brukervilkår


Test av trimmere

Busktrimmere eller busksaks/gressaks, som noen produsenter kaller dem, er perfekte til å stusse buksbommen eller til å rette gresskantene skikkelig. Har du bare en liten hage eller en altan med krukker, kan busktrimmeren bli den viktigste hageredskapen din. Vi tester seks modeller.

Når gressklipper og hekksaks har gjort jobben sin, er det den lille håndtrimmerens tur: Den kan gi busker, trær og gresskanter den siste finishen, slik at resultatet blir perfekt. Til en liten hage eller en terrasse med mange busker og trær i krukker, kan trimmeren til og med være eneste nødvendige hagemaskin.

Trimmerne kan klippe i både busker og trær med busktrimmerbladene, og i gress med gresstrimmerbladene. Bladene skifter du etter behov – og her er det verd å legge merke til at det ikke er alle de testede modellene som er like smart innrettet: På flere av modellene skal du fjerne en bunnplate for å skifte bladet, men hvis bunnplaten ikke er hengslet, risikerer du dels å miste den, og dels skal du balansere bunnplate og blad når det skal settes sammen igjen.

Store forskjeller

Det er også stor forskjell på hvor kraftige grener trimmerne kan klippe over. En del av dem blokkerer ganske enkelt når de møter en kvist eller gren av en viss tykkelse. Her skiller én enkelt trimmer seg ut, fordi den iherdig “gnager” de litt store grenene over ved å fortsette å kjøre fram og tilbake helt til det lykkes.

Med gresstrimmerbladet kan du klippe kantene på plenen perfekt, men også her er det forskjell på effektiviteten fordi en del trimmere ikke klarer å klippe over tørre gresstuster.

Relaterte artikler

 • Vi tester Ryobis nye løvsuger

  Vi tester Ryobis nye løvsuger

  30/09 Konkurransen blant løvsugere er beinhard. Her kan du se om Ryobis nye modell er tøff nok til å møte konkurrentene.

 • Test av gresstrimmere

  Test av gresstrimmere

  07/05 Vi har testet åtte trimmere: fire på bensin og fire på strøm. Det gir deg et innblikk i hva som finnes på markedet.

 • Test av plenluftere

  Test av plenluftere

  19/03 Plenlufting er skjønnhetspleie for gressplenen. Den gir røttene luft, og gjør jorden i stand til å holde på vannet.

 • Ta snøen med en snøfreser

  Ta snøen med en snøfreser

  04/12 Er det verdt å betale dyrt for de beste snøfresere, eller klarer du deg med en god snøfreser til en rimeligere pris?

 • Test av løvsugere

  Test av løvsugere

  16/07 Løvsugeren er en stor støvsuger. Den samler opp løv og kvister, og hakker dem slik at de er klare for kompostering. Vi har testet åtte forskjellige for å finne ut hvor gode de er, og om det kan lønne seg å kjøpe en.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Test av trimmere
 • Test av trimmere
 • Test av trimmere

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss