Cookies- og Brukervilkår


Myke tildekkingsmetoder

I kjøkkenhagen kan det være stort behov for å dekke til de forskjellige vekstene på ulike tidspunkter.

Mette har for eksempel brukt dette fuglenettet over ertene sine. Uten nettet hadde hun ikke fått noen erter å høste, for duene spiste dem med det samme. Fiberduk bruker hun også flittig. Det er et godt materiale til å fremme plantenes vekst tidlig om våren.

Duken hever temperaturen noen grader, og beskytter også plantene mot vind. Plantene kan puste gjennom fiberduken, i tillegg til at vannet også kan trenge gjennom den.I den dyrere enden av skalaen fås det gjennomsiktige insektnett.

Mette bruker det alltid over kålplantene sine, for å unngå at kålsommerfuglene legger egg på kålbladene. Nettet holder flyvende insekter unna, mens vann og sol trenger fint gjennom. Selve tunnelen er hjemmelaget ved hjelp av noen elektrikerrør og en symaskin.

Selv om nettet er en dyrere løsning, så er den holdbar. Her i hagen har den hjemmelagde tunnelen foreløpig holdt i åtte år. Fiberduk eller insektnett er begge fine å bruke når du skal ha jordbæra i gang.

Så snart jordbæra blomstrer, må imidlertid tildekkingen av, for da må biene få adgang så de kan bestøve jordbærblomstene. Senere på sesongen kan nett eller duk beskytte gulrøttene når gulrotfluen flyr. På den måten verner du plantene mot angrep fra gulrotfluens larver.

En plasttunnel kan fungere akkurat som et lite drivhus. Husk å være oppmerksom på solen. Det blir lynraskt varmt under plasten. En enkelt ettermiddag med sterkt solskinn kan brenne alle planter under plasten, hvis du ikke sørger for ventilasjon.

Løft plasten opp i begge ender, eller løft den litt opp midt på.Plast er også en god hjelp hvis du ønsker tidlige poteter – eller bare ønsker å holde jorda varm.

Relaterte artikler

 • ROSER: Oppbindingswire til klatrerosen

  ROSER: Oppbindingswire til klatrerosen

  30/09 VIDEO: Skal rosene dine vokse oppetter en mur, vil du ofte ha behov for å binde dem opp til noe. Det kan både hjelpe deg med å styre veksten, og rosene risikerer ikke så lett å knekke i vinden når de er bundet opp.

 • ROSER: Roserive

  ROSER: Roserive

  30/09 VIDEO: I rosebedet står rosene ofte tett. Likevel spirer ugresset fram. Når du skal luke bedet, er det en fordel å bruke en roserive som denne.

 • ROSER: Rosesaks

  ROSER: Rosesaks

  30/09 VIDEO: Det er ikke til å unngå å måtte beskjære når du har roser i hagen din. Og med riktig verktøy får du en god start.

 • KJØKKENHAGE:Sneglevern

  KJØKKENHAGE:Sneglevern

  26/09 VIDEO: I Mettes kjøkkenhage har snegler aldri vært noe større problem. Og den fryktede mordersneglen har ennå ikke funnet veien hit.

 • STAUDER: Kjemiske midler

  STAUDER: Kjemiske midler

  22/09 VIDEO: Det finnes andre midler enn den glyphosat-holdige Roundup på markedet. Ukrudtsfri er et av dem. Ifølge produsenten er midlet bare farlig for ugresset, men skånsomt for omgivelsene. Likevel må du være nøye når du blander ...

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss