Cookies- og Brukervilkår


Myke tildekkingsmetoder

I kjøkkenhagen kan det være stort behov for å dekke til de forskjellige vekstene på ulike tidspunkter.

Mette har for eksempel brukt dette fuglenettet over ertene sine. Uten nettet hadde hun ikke fått noen erter å høste, for duene spiste dem med det samme. Fiberduk bruker hun også flittig. Det er et godt materiale til å fremme plantenes vekst tidlig om våren.

Duken hever temperaturen noen grader, og beskytter også plantene mot vind. Plantene kan puste gjennom fiberduken, i tillegg til at vannet også kan trenge gjennom den.I den dyrere enden av skalaen fås det gjennomsiktige insektnett.

Mette bruker det alltid over kålplantene sine, for å unngå at kålsommerfuglene legger egg på kålbladene. Nettet holder flyvende insekter unna, mens vann og sol trenger fint gjennom. Selve tunnelen er hjemmelaget ved hjelp av noen elektrikerrør og en symaskin.

Selv om nettet er en dyrere løsning, så er den holdbar. Her i hagen har den hjemmelagde tunnelen foreløpig holdt i åtte år. Fiberduk eller insektnett er begge fine å bruke når du skal ha jordbæra i gang.

Så snart jordbæra blomstrer, må imidlertid tildekkingen av, for da må biene få adgang så de kan bestøve jordbærblomstene. Senere på sesongen kan nett eller duk beskytte gulrøttene når gulrotfluen flyr. På den måten verner du plantene mot angrep fra gulrotfluens larver.

En plasttunnel kan fungere akkurat som et lite drivhus. Husk å være oppmerksom på solen. Det blir lynraskt varmt under plasten. En enkelt ettermiddag med sterkt solskinn kan brenne alle planter under plasten, hvis du ikke sørger for ventilasjon.

Løft plasten opp i begge ender, eller løft den litt opp midt på.Plast er også en god hjelp hvis du ønsker tidlige poteter – eller bare ønsker å holde jorda varm.

Relaterte artikler

 • VANN I HAGEN 1: Reingjøringsverktøy

  VANN I HAGEN 1: Reingjøringsverktøy

  21/11 VIDEO: Noe du absolutt bør kjøpe til hagedammen din, er en hov. Damhover fås i vidt forskjellige størrelser og ulike lengder på skaftet. Hoven må naturligvis passe til størrelsen på dammen din. Men sørg gjerne for at skaftet ...

 • SLYNGPLANTER: Insektsåpe

  SLYNGPLANTER: Insektsåpe

  14/11 VIDEO: Har du slyngplanter innendørs – f.eks. i drivhus eller vinterhage – kan de være tilbøyelige til å få ubudne gjester av ulike slag.

 • INNRED HAGEN: Rett av de nye hellene

  INNRED HAGEN: Rett av de nye hellene

  26/10 VIDEO: Skal du utvide en eksisterende belegning i hagen, er det helt avgjørende at du oppnår samme nivå på de to belegningene.

 • ROSER: Oppbindingswire til klatrerosen

  ROSER: Oppbindingswire til klatrerosen

  30/09 VIDEO: Skal rosene dine vokse oppetter en mur, vil du ofte ha behov for å binde dem opp til noe. Det kan både hjelpe deg med å styre veksten, og rosene risikerer ikke så lett å knekke i vinden når de er bundet opp.

 • ROSER: Roserive

  ROSER: Roserive

  30/09 VIDEO: I rosebedet står rosene ofte tett. Likevel spirer ugresset fram. Når du skal luke bedet, er det en fordel å bruke en roserive som denne.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss