Cookies- og Brukervilkår


Sneglevern

I Mettes kjøkkenhage har snegler aldri vært noe større problem. Og den fryktede mordersneglen har ennå ikke funnet veien hit.

Likevel har hun gjort seg noen forebyggende tanker da hun innredet hagen. Hun har derfor anskaffet seg et spesialdesignet vern mot snegler. Sneglevernet skal settes opp i dette bedet, hvor Mette planlegger å dyrke salat – en av sneglenes livretter. Bedet måler 1 x 2 meter.

Sneglevernet er framstilt av galvaniserte stålplater, som ved hjelp av spesialkonstruerte hjørner lett kan settes sammen slik at de utgjør et lukket bed. Det som holder sneglene unna bedet, er knekken øverst på de galvaniserte stålplatene.

Hvis en snegle forsøker å kravle opp, vil bøyen på platene få den til å falle ned igjen. Sneglen klarer ganske enkelt ikke å forsere dette vernet. Sneglevernet fås i stykker som er én meter lange.

Stykkene måler 27 centimeter i høyden, og hver plate har et knekk på fem centimeter øverst – og ytterligere en bøy på ca. 1 centimeter ytterst. Hvis det sneglesikrede bedet skal være mer enn en meter langt, må du bruke flere 1-meters plater, som her.

Skyv først platene 5-10 centimeter ned i jorda.Deretter forlenger du bedet ved å skyve neste stålplate noen få centimeter inn over den forrige. Hjørnene skyves også på plass – inn over begge plater som grenser opp til hjørnet. Nå er sneglevernet ferdig montert.

De grønne plantedelene som ses i jorda er ikke ugress, men deler av grønngjødselplanten honningurt, som er vendt ned i jorda i forbindelse med opparbeidelsen av den nye kjøkkenhagen.

Plantedelene bidrar til å sikre en god og næringsrik jord til salaten, som du med ro i sinnet snart kan plante ut her.

Selv om konstruksjonen her sikrer deg et sneglefritt bed i kjøkkenhagen, må du likevel være oppmerksom på å fjerne ugress langs vernet kontinuerlig. Ellers risikerer du at sneglene bruker ugresset som gangsti inn i bedet.

Relaterte artikler

 • ROSER: Oppbindingswire til klatrerosen

  ROSER: Oppbindingswire til klatrerosen

  30/09 VIDEO: Skal rosene dine vokse oppetter en mur, vil du ofte ha behov for å binde dem opp til noe. Det kan både hjelpe deg med å styre veksten, og rosene risikerer ikke så lett å knekke i vinden når de er bundet opp.

 • ROSER: Roserive

  ROSER: Roserive

  30/09 VIDEO: I rosebedet står rosene ofte tett. Likevel spirer ugresset fram. Når du skal luke bedet, er det en fordel å bruke en roserive som denne.

 • ROSER: Rosesaks

  ROSER: Rosesaks

  30/09 VIDEO: Det er ikke til å unngå å måtte beskjære når du har roser i hagen din. Og med riktig verktøy får du en god start.

 • KJØKKENHAGE:Myke tildekkingsmetoder

  KJØKKENHAGE:Myke tildekkingsmetoder

  26/09 VIDEO: I kjøkkenhagen kan det være stort behov for å dekke til de forskjellige vekstene på ulike tidspunkter.

 • STAUDER: Kjemiske midler

  STAUDER: Kjemiske midler

  22/09 VIDEO: Det finnes andre midler enn den glyphosat-holdige Roundup på markedet. Ukrudtsfri er et av dem. Ifølge produsenten er midlet bare farlig for ugresset, men skånsomt for omgivelsene. Likevel må du være nøye når du blander ...

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss