Cookies- og Brukervilkår


Reingjøringsverktøy

Noe du absolutt bør kjøpe til hagedammen din, er en hov. Damhover fås i vidt forskjellige størrelser og ulike lengder på skaftet. Hoven må naturligvis passe til størrelsen på dammen din. Men sørg gjerne for at skaftet er lengre enn dammen er dyp.

Hoven kan brukes til fisken i dammen, men særlig også når høsten melder sin ankomst og trærnes blader ofte ender i hagedammen. Her ligger de og flyter rundt eller synker til bunns. Begge deler gjør dem veldig vanskelige å samle opp med bare hendene.

Det er mange forskjellige kvaliteter på hover. En typisk forskjell på de dyre og de billige utgavene er at selve nettet på de billige ofte går ut over kanten av bøylen, mens det på de dyrere hovene er festet på bøylens innerside.

Fordelen ved å ha nettet på innersiden er at det ikke blir skadet når du drar det bortover dammens bunn.I tillegg er de dyrere hovene ofte laget av mer holdbare materialer, og de holder derfor lenger enn de billige. Så det kan anbefales å investere i en dyrere hov, da du vil kunne bruke den i mange år framover.

Kjøper du en hov med et skaft som er lengre enn dammen er dyp, slipper du å måtte bøye deg altfor mye ned når du skal ned på bunnen og fiske opp blader og annen skitt derfra.Det er også en fordel hvis hoven har en flat topp, som denne.

Det gjør det nemlig mulig å reingjøre et større område om gangen enn hvis formen er rund. Som et alternativ til en hov kan du også kjøpe en såkalt vannstøvsuger. Den er spesielt designet til å suge opp vann, uten at motoren tar skade.

Denne vannstøvsugeren er en industrimodell, men de fås også i mindre hobbymodeller. Med denne støvsugeren kan du lett suge opp blader fra vannoverflaten, men den kan også med fordel brukes til å fjerne blader i vannløpet, hvor en hov ikke er til noen hjelp.

Støvsugeren kan, akkurat som hovene, også brukes på bunnen av dammen. Da må du imidlertid regne med at tanken raskt blir fylt opp med vann. Når det skjer, tømmer du den lett ved å åpne for slangen bak. Da renner vannet ut. Husk også å ta toppen av støvsugeren, og tøm den for bladene den har sugd opp.

Relaterte artikler

 • Genial vannslange fra Hozelock.

  Genial vannslange fra Hozelock.

  27/07 Med Hozelocks nye vannslange er det SLUTT på knuter og sammenfiltrede slanger. Sett på vannet og slangen ruller seg ut til tre ganger sin lengde.

 • SLYNGPLANTER: Insektsåpe

  SLYNGPLANTER: Insektsåpe

  14/11 VIDEO: Har du slyngplanter innendørs – f.eks. i drivhus eller vinterhage – kan de være tilbøyelige til å få ubudne gjester av ulike slag.

 • INNRED HAGEN: Rett av de nye hellene

  INNRED HAGEN: Rett av de nye hellene

  26/10 VIDEO: Skal du utvide en eksisterende belegning i hagen, er det helt avgjørende at du oppnår samme nivå på de to belegningene.

 • ROSER: Oppbindingswire til klatrerosen

  ROSER: Oppbindingswire til klatrerosen

  30/09 VIDEO: Skal rosene dine vokse oppetter en mur, vil du ofte ha behov for å binde dem opp til noe. Det kan både hjelpe deg med å styre veksten, og rosene risikerer ikke så lett å knekke i vinden når de er bundet opp.

 • ROSER: Roserive

  ROSER: Roserive

  30/09 VIDEO: I rosebedet står rosene ofte tett. Likevel spirer ugresset fram. Når du skal luke bedet, er det en fordel å bruke en roserive som denne.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss