Cookies- og Brukervilkår


Test av krysslinjelasere

Krysslinjelaseren har en presisjon som langt overgår den du kan få med et vater. Men de røde strekene er ikke alltid like enkle å se, og de rekker ikke like langt hos alle. Testen viser også at mulighetene for å henge opp laseren har stor betydning når du skal rette inn etter strekene.

Noen ganger har man bare bruk for at vateret er flere meter langt, at det kan bøyes rundt hjørner og kan betjenes uten hender. Dette er for mye å be selv det beste vateret om, men med en krysslinjelaser eller et laservater, som det også kalles, kan du få alle disse ønskene oppfylt, og enda litt til. Krysslinjelaseren sender tynne røde streker ut på veggen, og den innebygde selvnivellerende pendelen sørger for at strekene sitter helt nøyaktig, slik at du kan streke opp på veggen med en presisjon som langt overgår det tradisjonelle vateret. Det gjør ikke bare jobben mer presis, men også langt raskere, spesielt når du skal finne et vannrett eller loddrett nivå over større avstander. Skal du henge bilder, speil eller skap opp på en vegg, kan du slå på kryssfunksjonen slik at du både får en strek i lodd og en i vater å styre etter. Igjen en funksjon som ligger utenfor vaterets rekkevidde. Alle de testede krysslinjelaserne er meget nøyaktige, men det betyr likevel ikke at alle er like gode. Et av de parameterene som skiller dem, er laserstrekens synlighet. Ikke bare på avstand og under vanskelige lysforhold, men også selve strekens synlighet og evne til ikke å flimre. Et annet meget vesentlig parameter er muligheten til å justere laseren i høyden med et stativ eller et godt oppheng. Noen av de testede modellene har gode medfølgende oppheng, og flere av dem kan plasseres på et vanlig fotostativ, slik at de kan justeres opp og ned etter behov. Enkelte modeller kan du bruke utendørs ved hjelp av en reflektor – et stykke papp med en reflekterende overflate som fanger laserlyset. Det gjør rekkevidden betydelig større og utvider bruksmulighetene.

Relaterte artikler

 • Vi tester ny sporhund fra Bosch

  Vi tester ny sporhund fra Bosch

  27/10 Bosch D-tect 120 er laget for å avsløre skjulte installasjoner i bygningsdeler. Se om den kan stå distansen ut, når vi tester dens evner som sporhund.

 • Åtte laseravstandsmålere i stor test

  Åtte laseravstandsmålere i stor test

  03/08 Elektroniske laseravstandsmålere har fått overkommelige priser for gjør det selv-folk. Vi har gjennomtestet åtte avstandsmålere i et rimelig prisleie.

 • Rette linjer i metervis med krysslaser

  Rette linjer i metervis med krysslaser

  18/12 Krysslinjelaseren vil for mange være et helt nytt bekjentskap. Men har du først fått opp øynene for kvalitetene den står for, er den nesten umulig å unnvære. Den er nemlig til stor hjelp – og herlig enkel å bruke.

 • TEST: Her er den beste eksentersliperen

  TEST: Her er den beste eksentersliperen

  10/11 Vi har testet åtte av de mest populære eksentersliperne. Se den suverene testvinneren OG det beste kjøpet. Slik at du vet hva du skal kjøpe neste gang.

 • Kjedesag på batteri. Fungerer det?

  Kjedesag på batteri. Fungerer det?

  21/10 En kjedesag på batteri? Vi innrømmer at vi ikke forventet oss særlig mye av Black & Deckers lille kjedesag på batteri. Her kan du se om vi endret mening.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Test av krysslinjelasere
 • Test av krysslinjelasere
 • Test av krysslinjelasere

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss