Cookies- og Brukervilkår


Test av digitale vatere

De digitale vaterne gir deg ikke bare en meget stor grad av presisjon, fordi du kan lese av vaterets helling helt ned til 0,1 grad. Du kan også velge om det skal vise grader, prosent eller millimeter helling per meter. Dermed kan du enkelt lese av hellingen på takrennen og fallet på terrassen. Vi har testet seks modeller.

Du får mye mer enn bare et vater, om du velger å kjøpe en digital versjon. Den digitale enheten kan nemlig gi deg opplysninger som du ikke får helt uten videre ved bare å lese av boblen i libellen på de “analoge” modellene av vatere. Du skal velge et digitalt vater om du for eksempel skal lese av hellingen på takrennen din, og foretrekker et presist mål opplyst i millimeter per meter, eller i prosent. Er det vinkelen på taket du vil måle, så får du det opplyst i grader. Enkelte modeller kan også vise tommer per fot, om du av en eller annen grunn skulle få bruk for det. Det digitale vateret er heller ikke så avhengig av lengden på selve profilen. Tre grader er tre grader, uansett om det er målt over 60 eller 120 centimeter. Alle de testede modellene fungerer samtidig som vanlige vatere med libeller. Derfor tester vi også libellenes synlighet og presisjon og anleggsflatenes kvalitet, blant annet. Men mens de “analoge” modellene skal kunne tåle å bli mistet fra toppen av en stige, så er et digitalt vater altså mer et stykke følsomt elektronisk måleutstyr, enn et stykke robust verktøy. Til gjengjeld kan et digitalt vater kalibreres, om det plutselig ikke stemmer overens med virkeligheten lenger. Det gjelder kun sjeldent for de “analoge” modellene av vatere. Av de seks modellene vi har testet, så klarer fem av dem seg bra, og får
gode karakterer. Kun den rimeligste versjonen halter litt etter i presisjon, antallet funksjoner og smarte detaljer – dertil tok det oss et hav av forsøk for å få vateret riktig kalibrert. Vil du investere i et digitalt vater, så skal du kikke på hvilke funksjoner du tror du vil få bruk for, f.eks. hukommelse og falskt nullpunkt.

Relaterte artikler

 • TEST: Her er den beste eksentersliperen

  TEST: Her er den beste eksentersliperen

  10/11 Vi har testet åtte av de mest populære eksentersliperne. Se den suverene testvinneren OG det beste kjøpet. Slik at du vet hva du skal kjøpe neste gang.

 • Vi tester ny sporhund fra Bosch

  Vi tester ny sporhund fra Bosch

  27/10 Bosch D-tect 120 er laget for å avsløre skjulte installasjoner i bygningsdeler. Se om den kan stå distansen ut, når vi tester dens evner som sporhund.

 • Kjedesag på batteri. Fungerer det?

  Kjedesag på batteri. Fungerer det?

  21/10 En kjedesag på batteri? Vi innrømmer at vi ikke forventet oss særlig mye av Black & Deckers lille kjedesag på batteri. Her kan du se om vi endret mening.

 • Kjøp sag NÅ - få mer for pengene

  Kjøp sag NÅ - få mer for pengene

  15/09 De er blitt sterkere, mer nøyaktige og enklere å bruke. Derfor er det NÅ du skal kjøpe ny stikksag. Vi har testet åtte modeller. Se hva vi fant ut.

 • Her er markedets best motorsag

  Her er markedets best motorsag

  01/09 Vi har gjennomtestet åtte motorsager i et overkommelig prisleie. Se hvilken som vant suverent, med absolutt toppkarakter.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Test av digitale vatere
 • Test av digitale vatere
 • Test av digitale vatere

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss