Cookies- og Brukervilkår


Mal enkelt med sprøyte

Bosch har en fiks, liten malesprøytepistol til en overkommelig pris.

La det være sagt med en gang: Skal du lakkere en flott veteranbil, er det nok ikke Boschs kompakte malesprøytemaskin til cirka 1000 kroner du skal velge. Men til ikke fullt så krevende male- og lakkeringsoppgaver, fungerer PFS 3000 veldig godt – til tross for maskinens beskjedne størrelse.

Ikke egnet til bygningsmaling

Veiledningen beskriver både maling av gjenstander, som for eksempel møbler, og større flater, som vegger. Begge deler er da også mulig, men vi synes ikke sprøyteanlegget er kraftig nok til bygningsmaling, ettersom det simpelthen blir for tidkrevende. Det må mer luft til, samt en bredere vifte av maling, enn hva det lille Bosch-anlegget presterer. Det er faktisk raskere å rullemale.

Brukervennlig malesprøyte

Anlegget består av en kompressorenhet som er forbundet via en fleksislange til en sprøytepistol. Det er enkelt å sette sammen og oversiktlig og lett å lære å bruke via en glimrende bruksanvisning.

Det følger ikke med en viskositetsmåler til malingen/lakken. Når det gjelder fortynningen av malingen, noe som er nødvendig hvis du vil ha en flott finish på malingen, må du altså prøve deg frem. Til gjengjeld kan du bruke mange forskjellige typer maling og lakk i sprøyteanlegget, da det fungerer med både vannfortynnbare produkter og de som fortynnes med andre løsemidler.

Boschs malesprøyte overrasker positivt

Et vesentlig spørsmål til malesprøytemaskiner, er alltid hvor raskt og enkelt de kan rengjøres. Her overrasker PFS 3000 positivt. Vi prøvekjørte sprøyteanlegget med vannfortynnbare produkter, og de er naturligvis enklest å jobbe med. Men sprøytepistolen er uansett rask å ta fra hverandre for å rengjøre. Det tok faktisk kortere tid enn det gjør å rense en godt brukt malepensel. Bosch-anlegget blir derfor mer interessant, ettersom også små maleoppgaver dermed kan løses uten at tidsforbruket med rengjøringen blir for stort.

BOSCH PFS 3000 MALESPRØYTE

4/5

Til tross for minuset, gir vi fire stjerner til det lille Bosch-sprøytesystemet, med sine fine funksjoner og gode brukervennlighet.

Pris: cirka 1000 kroner

+

Velfungerende sprøyteanlegg. Lett å lære å bruke. Enkel og rask å rengjøre.

÷

Med luftslangen tilkoblet, velter pistolen lett når du setter den fra deg.

Relaterte artikler

 • Velg den dyre penselen og rullen

  Velg den dyre penselen og rullen

  06/01 Det kan lønne seg å velge den dyre penselen eller malerullen når du kjøper maleverktøy. Les hvorfor du skal velge den dyre - og få to tips på godt maleverktøy.

 • GUIDE: Pensel, rull, sprøyte?

  GUIDE: Pensel, rull, sprøyte?

  27/08 Der er tid å spare på å velge riktig maleverktøy fra starten. Her får du en oversikt over hvilket verktøy som er best til hvilken oppgave.

 • Hvilken malerull skal jeg bruke?

  Hvilken malerull skal jeg bruke?

  11/08 Vi skal male det nyinnkjøpte, eldre huset vårt innvendig. Det er både tapet, vannskurte og pussede vegger. Hvilken type malerull bør vi bruke?

 • Vindusvaskere på batteri – duger de?

  Vindusvaskere på batteri – duger de?

  03/10 Batteridrevne maskiner som gjør vinduspussing til en lek, selges som aldri før. Vi har testet tre maskiner, for å se hva de duger til.

 • STAUDER: Ugresshakke

  STAUDER: Ugresshakke

  21/09 VIDEO: En ugresshakke er uunnværlig i hagen når det jevnt og trutt må fjernes ugress. Det fås både med rett skaft, som her, og i en ergonomisk utgave, hvor skaftet er utformet med en bøy for å avlaste ryggen.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss