Cookies- og Brukervilkår


Test av båndsliper

Båndsliperens slipekraft vil overraske den som hittil bare har hatt planslipere og eksenterslipere mellom hendene. Det pleier å ende med et varmt vennskap, for båndpusseren klarer det tunge slipearbeidet forbausende effektivt.

Ordet sliper er egentlig feil å bruke om både planslipere, eksenterslipere og båndslipere – for i ordets rette betydning er det nok bare båndsliperen som fortjener betegnelsen. Båndsliperne er altså de som med rette kan bære navnet med hevet hode. De er laget med vekt på det grovere slipearbeidet. At de med finkornede slipebånd også kan brukes til det mer delikate finpusseriet, er naturligvis bare en fordel. Likevel vil de fleste nok foretrekke å gripe tak i plansliperen eller eksentersliperen til de finere slipe- og pusseoppgavene. Der har de sin styrke. Båndsliperen skiller seg fundamentalt fra sine to lettere fettere. Der plansliperen og eksentersliperen mer eller mindre utfører roterende sliping, så sliper båndsliperen lineært, altså i én retning. Et prinsipp som egner seg godt til arbeid med tre, der fibrene jo også ligger i én og samme retning. Slipearbeid på en smal kant er også båndsliperens suverene felt, da den arbeider langt mer stabilt her enn de roterende maskinene. Hvis båndsliperen er et nytt bekjentskap for deg, bør du øve deg på noe fra restekassen med den. Du vil bli overrasket over hvor raskt den gnager dype sår i selv ganske harde overflater, hvis den ikke hele tiden beveges på arbeidsflaten. Til gjengjeld blir båndsliperen en tro følgesvenn når du har lært den grundig å kjenne. Men hva skal du velge hvis du skal kjøpe en? Vi setter åtte båndslipere i arbeid og tester dem, slik at du kan treffe ditt personlige valg.

Relaterte artikler

 • TEST: Her er den beste eksentersliperen

  TEST: Her er den beste eksentersliperen

  10/11 Vi har testet åtte av de mest populære eksentersliperne. Se den suverene testvinneren OG det beste kjøpet. Slik at du vet hva du skal kjøpe neste gang.

 • Vi tester ny sporhund fra Bosch

  Vi tester ny sporhund fra Bosch

  27/10 Bosch D-tect 120 er laget for å avsløre skjulte installasjoner i bygningsdeler. Se om den kan stå distansen ut, når vi tester dens evner som sporhund.

 • Kjedesag på batteri. Fungerer det?

  Kjedesag på batteri. Fungerer det?

  21/10 En kjedesag på batteri? Vi innrømmer at vi ikke forventet oss særlig mye av Black & Deckers lille kjedesag på batteri. Her kan du se om vi endret mening.

 • Kjøp sag NÅ - få mer for pengene

  Kjøp sag NÅ - få mer for pengene

  15/09 De er blitt sterkere, mer nøyaktige og enklere å bruke. Derfor er det NÅ du skal kjøpe ny stikksag. Vi har testet åtte modeller. Se hva vi fant ut.

 • Her er markedets best motorsag

  Her er markedets best motorsag

  01/09 Vi har gjennomtestet åtte motorsager i et overkommelig prisleie. Se hvilken som vant suverent, med absolutt toppkarakter.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Test av båndsliper
 • Test av båndsliper
 • Test av båndsliper

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss