Cookies- og Brukervilkår


Test av vinkelslipere

Vinkelsliperen er genial uansett om du skal kappe vannrør, skjære betongheller, slipe stålkanter eller børste av rust på store overflater. Men det er en rekke forhold du bør vurdere grundig før du velger modell. Hvilke kan du se her i testen.

Skal vinkelsliperen først og fremst brues til å skjære i jern, kan du velge en med en mindre motor enn om du skal slipe mye. Sliping utsetter nemlig maskinen for større belastninger enn skjæring. Skal du skjære mye i betong og stein, bør du se etter en vinkelsliper med støvtette lager og epoksybeskyttet anker slik at slipestøvet ikke kan trenge inn i maskinen. En innebygd sikring mot overbelastning hindrer at du brenner og ødelegger motoren, og vibrasjonsdemping hindrer ømme fingre og håndledd. Dessuten vil du trolig sette pris på at beskyttelsesskjermen kan flyttes uten bruk av verktøy, og at kontakten sitter på siden av maskinen i stedet for på toppen slik at du må vri håndleddet hver gang du skal slå den på eller av. Utvalget av tilbehør til en vinkelsliper er stort: skjæreskiver til metall og stein, diamantskiver til betong, gassbetong, granitt og mye mer, slipeskiver spesielt til metall, slipepapir og lamellskiver til både tre og metall, og stålbørster til rengjøring av for eksempel rust og gammel maling. Med en vinkelsliper får du et fantastisk anvendelig verktøy, men også et verktøy som skal behandles med virkelig stor respekt. Årlig skjer det en rekke alvorlige og mindre alvorlige ulykker med vinkelslipere som er brukt galt. Bruk derfor bare skiver og annet tilbehør som er uten feil *og skader. Bruk dessuten alltid korrekt beskyttelsesutstyr. Det vil si hansker, støvmaske, vernebriller og hørselsvern. Og så skal alle vinkelslipere, også de små, alltid betjenes med to hender.

Relaterte artikler

 • TEST: Her er den beste eksentersliperen

  TEST: Her er den beste eksentersliperen

  10/11 Vi har testet åtte av de mest populære eksentersliperne. Se den suverene testvinneren OG det beste kjøpet. Slik at du vet hva du skal kjøpe neste gang.

 • Vi tester ny sporhund fra Bosch

  Vi tester ny sporhund fra Bosch

  27/10 Bosch D-tect 120 er laget for å avsløre skjulte installasjoner i bygningsdeler. Se om den kan stå distansen ut, når vi tester dens evner som sporhund.

 • Kjedesag på batteri. Fungerer det?

  Kjedesag på batteri. Fungerer det?

  21/10 En kjedesag på batteri? Vi innrømmer at vi ikke forventet oss særlig mye av Black & Deckers lille kjedesag på batteri. Her kan du se om vi endret mening.

 • Kjøp sag NÅ - få mer for pengene

  Kjøp sag NÅ - få mer for pengene

  15/09 De er blitt sterkere, mer nøyaktige og enklere å bruke. Derfor er det NÅ du skal kjøpe ny stikksag. Vi har testet åtte modeller. Se hva vi fant ut.

 • Her er markedets best motorsag

  Her er markedets best motorsag

  01/09 Vi har gjennomtestet åtte motorsager i et overkommelig prisleie. Se hvilken som vant suverent, med absolutt toppkarakter.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Test av vinkelslipere
 • Test av vinkelslipere
 • Test av vinkelslipere

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss