Cookies- og Brukervilkår


TEST: 5 populære sprøytepistoler

En ordentlig malesprøyte er gull verdt hvis du skal male profilert panel, gjerder, stakitt eller andre ting med krinkelkroker, der det er tidskrevende og vanskelig å bruke pensel. Den kan også brukes til store, glatte veggflater, hvis du velger riktig modell.

Sprøytepistol

En malesprøyte er helt suveren når det skal males panelbord i tak og på vegger, utvendig trekledning og gjerder. Den kommer nemlig for alvor til sin rett der det er vanskelig å male med en pensel.

Tiden er en viktig faktor når du skal bestemme deg for om du vil male noe med sprøyte. Det tar nemlig tid å dekke ordentlig til før du starter opp sprøyten. Derfor er det ikke sikkert at en malesprøyte tidsmessig kan hamle opp med malerullen på glatte vegger.

De maskinene vi har testet, kan bruke mange malingstyper, bare konsistensen (viskositeten) er den riktige. Du skal derfor også regne med å bruke tid på å fortynne malingen før du maler. Men når du først har funnet riktig blandingsforhold, er det enkelt. Vi har testet fem populære modeller, og funnet en klar vinner til en fornuftig pris.

VI HAR TESTET DISSE SPRØYTEPISTOLENE:


BLACK & DECKER BDPS400
MEEC 059-079
WAGNERW890 FLEXIO
BOSCH BPFS5000E
BILTEMA ES650

LAST NED HELE ARTIKKELEN og se hvordan de fem sprøytepistolene klarte testen vår.

VIKTIGE DETALJER NÅR DU VELGER SPRØYTEPISTOL:


 • 1. LUFTSLANGEN: skal være fleksibel, særlig på maskiner med lang slange og kompressoren på gulvet.

 • 2. SPRØYTEPISTOLEN: skal være god å holde på, med knapper som er enkle å betjene. Rengjøringen skal være enkel, og delene skal være lette å ta fra hverandre. Sugerøret, som går ned i beholderen, skal være vinklet, så du kan male i tak.

 • 3. START-/STOPPKNAPPEN: skal være beskyttet mot maling, og være enkel å betjene. Billige maskiner har en vippekontakt under en plastkappe, som kan være vanskelig å betjene. På større maskiner kan knappen trykkes ned med foten, som på en støvsuger, noe som er smart.

 • 4. MALINGSBEHOLDEREN: rommer malingen, og varierer i størrelse fra maskin til maskin. Stor beholder betyr færre påfylllinger, men høyere vekt. Beholderen skal være enkel å på- og avmontere, og lett å avlese mengde på.

 • 5. DYSEN: bestemmer om malingen treffer som en sirkel, eller som en flat, vannrett eller loddrett stråle. Prøv den.

 • 6. JUSTERING AV LUFT: Knappen regulerer hvor fint eller grovt malingen forstøves – jo mer luft, desto høyere trykk og finere forstøving. På de avanserte maskinene står det hvilken justering du skal bruke til hva. Det liker vi godt.

 • 7. HJUL: er praktiske på malesprøyter med en stor kompressor og lang slange. Da kan du trekke enheten som en støvsuger.

 • 8. PISTOLHOLDER: På noen maskiner er det en fordypning i kompressoren, på andre en tapp som holder pistol og beholder. Flytt rundt på maskinen, og sjekk at tingene ikke faller av underveis. På den viste maskinen er det ingen pistolholder.

 • 9. JUSTERING AV MALINGSMENGDE : kan gjøres på de mest avanserte maskinene. Det gjør det mulig å finjustere malinglagets tykkelse. Det er kjekt hvis du maler forskjellige emner som vegger og møbler, og skifter mellom malingstyper.

 • 10. KOMPRESSOREN: skal være så lett som mulig, og utstyrt med godt grep og skulderreim hvis den skal bæres.

Relaterte artikler

 • Vindusvaskere på batteri – duger de?

  Vindusvaskere på batteri – duger de?

  03/10 Batteridrevne maskiner som gjør vinduspussing til en lek, selges som aldri før. Vi har testet tre maskiner, for å se hva de duger til.

 • STAUDER: Ugresshakke

  STAUDER: Ugresshakke

  21/09 VIDEO: En ugresshakke er uunnværlig i hagen når det jevnt og trutt må fjernes ugress. Det fås både med rett skaft, som her, og i en ergonomisk utgave, hvor skaftet er utformet med en bøy for å avlaste ryggen.

 • TIPS: 3 Detektor avslører alt

  TIPS: 3 Detektor avslører alt

  15/09 VIDEO: Med en detektor kan du avsløre hva som gjemmer seg i husets vegger, under gulv og over tak før du borer. Da slipper du kjedelige overraskelser. På denne prøvemonteringen tester vi om detektoren kan finne et kobberrør, ...

 • TIPS: 3 Detektor avslører alt

  TIPS: 3 Detektor avslører alt

  15/09 VIDEO: Med en detektor kan du avsløre hva som gjemmer seg i husets vegger, under gulv og over tak før du borer. Da slipper du kjedelige overraskelser. På denne prøvemonteringen tester vi om detektoren kan finne et kobberrør, ...

 • TIPS: 2 Spiralsag til fliser

  TIPS: 2 Spiralsag til fliser

  15/09 VIDEO: Med en spiralsag kan du lett og raskt sage til bl.a. dine fliser. Men den kan også skjære i metall og tre. Maskinen kan både skjære rett, skrått og i forskjellige former. F.eks. er den perfekt til å skjære ut til ...

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Sprøytepistol: Gjør Det Selv tester sprøytepistoler
 • Sprøytepistol: Gjør Det Selv tester sprøytepistoler
 • Sprøytepistol: Gjør Det Selv tester sprøytepistoler

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss