Cookies- og Brukervilkår


Test av borhammere

Borhammeren er en spesialisert bormaskin, som krever mye krefter. Likevel er batterimodellene i ferd med å kunne holde følge med ledningsmodellene. Vi har derfor testet åtte batterimaskiner for å finne ut hva du kan forvente av maskinene per i dag.

Test av borhammere

Borhammerens styrke i forhold til en tradisjonell slagbormaskin, ligger i måten den virker på. Boret sitter nemlig i et såkalt SDSfeste. Det tillater boret å gli litt fram og tilbake, slik at det oppnås en kraftig slageffekt. Hvor kraftig den er, måles i joule (J).

Sammen med hastigheten maskinen hamrer med (slagtallet), er joule en rettesnor for hvor mange krefter maskinen har, og dermed hvor god den er til å bore i betong.

Det er selvfølgelig veldig bra at en ny borhammer kan bore i betong som om det var smør, men den skal gjerne kunne gjøre det noen ganger før du må skifte batteri. Akkurat det er en av tingene vi har testet – nemlig hvor mange 10 mm hull vi kunne bore, før batteriet gikk tomt.

Før du kjøper borhammer, skal du vurdere om du også en dag vil bruke maskinen til å fjerne fliser fra veggen med. I så fall skal den ha en meiselfunksjon. I tillegg skal du kunne stoppe rotasjonen på borhammeren, slik at meiselen ikke går rundt og rundt, men hugger fram og tilbake i stedet. Å fjerne fliser på den måten, går som en lek.

Enkelte av maskinene i testen kan brukes som skrumaskin. Det krever dog at SDS-festet byttes ut med en tradisjonell borchuck. Chucken skal også holde skrubitsen helt sentrert. Ellers vil bitsen miste festet i skruen.

Relaterte artikler

 • Test av overfreser

  Test av overfreser

  15/12 Overfresen er en mester i presisjon. Det er maskinen som enkelt og raskt kan trylle frem en profesjonell finish på gjør det selv-arbeidet ditt. Men presisjonen forutsetter at fresen er robust, har nødvendig styrke og er uten ...

 • Test av fliskuttere

  Test av fliskuttere

  02/09 En fliskutter er uunnværlig når du skal sette opp og legge fliser. Det finnes glimrende manuelle fliskuttere, men du kan også kjøpe en ganske utmerket elektrisk fliskutter til samme pris. Du skal derfor la omfanget på oppgaven ...

 • Borhammer i lettvektsutgave

  Borhammer i lettvektsutgave

  06/01 Borhammere var tidligere store, tunge og dyre verktøy. Den tiden er for lengst forbi, og Worx' nye modell er en del av fremtiden - vi har testet den her.

 • TEST: Borhammere på batteri

  TEST: Borhammere på batteri

  16/12 En borhammer er uunnværlig i moderne betongbygg. Vi har testet åtte varianter på batteri, og gir deg klar beskjed om hva de kan, og hva du skal se etter.

 • Én motor gir deg 12 fete maskiner

  Én motor gir deg 12 fete maskiner

  09/11 Med Black+Deckers nye multiverktøy, "MultiEvo", kan du relativt rimelig utvide verktøysamlingen med 12 FETE maskiner. Her kan du se hvilke.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Test av borhammere
 • Test av borhammere
 • Test av borhammere

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss