Cookies- og Brukervilkår


Test av enhåndstvinger

Enhåndstvinga erstatter ikke den vanlige skrutvinga, men den er et godt supplement. De gode enhåndstvingene kan holde fast på emnene til du er klar med en skrue eller ei sterk skrutvinge. Les testen vår, og finn ut hvilke modeller som passer til dine behov. Som oftest får du det du betaler for.

Er det noe en håndverker alltid savner under arbeidet, er det to ekstra armer og hender. Enhåndstvingene kan nok ikke oppfylle disse ønskene, men i mange situasjoner frigjør de i det minste ei hånd når du skal plassere ei tvinge og spenne den på noe som skal bearbeides, justeres på plass, eller som skal limes.

Mens ei vanlig skrutvinge er så gammel at forgjengerne var laget av tre, har ikke enhåndstvingene vært på markedet i særlig mange år ennå. Man kan kanskje undre seg over at en så forholdsvis enkel idé trengte så lang tid til modning. Nå finnes det neppe en håndverker som vil unnvære enhåndstvinger i det daglige arbeidet. Nå er det ellers ikke bare snekkere og tømrere som ser enhåndstvinger som et naturlig verktøy de bruker daglig. Også i teaterverdenen og i fotoatelierer er enhåndstvingene tatt i bruk når kulisser skal bygges. Også der har de blitt mottatt med stor begeistring.

Alle enhåndstvingene kan i utgangspunktet akkurat det samme: Opprettholde et trykk mellom to kjever, og de kan plasseres eller fjernes ved bruk av bare ei hånd. Men de løser oppgaven med forskjellig styrke og har hver enkelt sine små mangler eller spesielle finesser. Vi har testet tvinger som er cirka 30 cm lange.

Du bør være klar over at enhåndstvingene slik de fleste er konstruert, er avhengige av den friksjonen som kan oppnås mellom glideskinna og mekanikken i den bevegelige kjeven. Derfor liker ikke tvingene vann eller hender med olje på. De fleste er følsomme for fuktighet som får metallet til å ruste. Utendørs kan de derfor ha sine begrensninger i praktisk bruk. Innendørs er de svært praktiske for håndverkerne og alle oss andre.

Relaterte artikler

 • Kjedesag på batteri. Fungerer det?

  Kjedesag på batteri. Fungerer det?

  21/10 En kjedesag på batteri? Vi innrømmer at vi ikke forventet oss særlig mye av Black & Deckers lille kjedesag på batteri. Her kan du se om vi endret mening.

 • Jekken gjør løft lekende lette

  Jekken gjør løft lekende lette

  01/09 Kutt ut spinkle håndsvingsmodeller. Vi har prøvekjørt Bahcos Baseline-jekk, som løfter opp til 3 tonn. Se hva vi mener om den her.

 • GUIDE: Pensel, rull, sprøyte?

  GUIDE: Pensel, rull, sprøyte?

  27/08 Der er tid å spare på å velge riktig maleverktøy fra starten. Her får du en oversikt over hvilket verktøy som er best til hvilken oppgave.

 • Forsatsverktøy

  Forsatsverktøy

  07/05 Kvaliteten på forsatsverktøy har fått ordentlig oppsving de siste årene. For oss gjør det selv-ere kan det bety en snarvei til billigere verktøy.

 • Magisk vridning

  Magisk vridning

  19/03 Portrett av en genistrek: Det føles nesten magisk når skrumaskinen skrur, bare fordi du vrir hånden. Gyroskopeffekten er dog ikke bare morsom, den er også genial der det er trangt.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Test av enhåndstvinger
 • Test av enhåndstvinger
 • Test av enhåndstvinger
 • Test av enhåndstvinger
 • Test av enhåndstvinger

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss