Cookies- og Brukervilkår


Test av fliskuttere

En fliskutter er uunnværlig når du skal sette opp og legge fliser. Det finnes glimrende manuelle fliskuttere, men du kan også kjøpe en ganske utmerket elektrisk fliskutter til samme pris. Du skal derfor la omfanget på oppgaven bestemme hva du velger. Vi har testet noen av alle de fliskutterne du kan finne i byggvarehusene.

Test av fliskuttere

Skal du sette opp fliser på kjøkkenet eller badet, eller legge fliser på gulvet på vaskerommet, er du veldig heldig hvis du unngår å dele noen av dem. Sannsynligvis må du kutte av en bit i siden på en eller flere flisrekker – og da er en manuell fliskutter fin å ha. Den lager helt rette snitt, lynraskt og uten vannsprut.

Skal du i stedet flislegge et utvendig hjørne, for eksempel inn mot en vindusåpning, er det en elektrisk fliskutter, en såkalt vannsag, du skal bruke. Med den kan du kutte kantene i 45 grader, slik at du får en smal fuge i hjørnet.

Begge typer fliskuttere finnes i både forskjellige typer og forskjellige prisklasser. Vi har testet fire manuelle og fire elektriske fliskuttere i en overkommelig prisklasse. Ikke overraskende hadde den dyreste maskinen flest krefter, men den var til gjengjeld ikke så god til de tynneste kuttene ute i kanten. Kjøper du en slik, må du nesten ha en fliskutter i tillegg, som klarer disse kuttene.

Vi hadde med en flislegger som konsulent. Han påpekte at alle fliskutterne kutter utmerket så lenge de er nye. Dog var ingen av dem like gode som hans profesjonelle verktøy. Når du har brukt fliskutteren en stund, sløves skjærehjulene på de manuelle maskinene, og kutteskivene på de elektriske. Sjekk derfor om du får kjøpt nye skjærehjul eller blad før du handler. Husk også at det kan lønne seg å kjøpe et kvalitetssagblad. Det er dyrt, men holder mye lenger.

Relaterte artikler

 • Test av overfreser

  Test av overfreser

  15/12 Overfresen er en mester i presisjon. Det er maskinen som enkelt og raskt kan trylle frem en profesjonell finish på gjør det selv-arbeidet ditt. Men presisjonen forutsetter at fresen er robust, har nødvendig styrke og er uten ...

 • Test av borhammere

  Test av borhammere

  12/06 Borhammeren er en spesialisert bormaskin, som krever mye krefter. Likevel er batterimodellene i ferd med å kunne holde følge med ledningsmodellene. Vi har derfor testet åtte batterimaskiner for å finne ut hva du kan forvente ...

 • Én motor gir deg 12 fete maskiner

  Én motor gir deg 12 fete maskiner

  09/11 Med Black+Deckers nye multiverktøy, "MultiEvo", kan du relativt rimelig utvide verktøysamlingen med 12 FETE maskiner. Her kan du se hvilke.

 • Kjedesag på batteri. Fungerer det?

  Kjedesag på batteri. Fungerer det?

  21/10 En kjedesag på batteri? Vi innrømmer at vi ikke forventet oss særlig mye av Black & Deckers lille kjedesag på batteri. Her kan du se om vi endret mening.

 • Kjøp sag NÅ - få mer for pengene

  Kjøp sag NÅ - få mer for pengene

  15/09 De er blitt sterkere, mer nøyaktige og enklere å bruke. Derfor er det NÅ du skal kjøpe ny stikksag. Vi har testet åtte modeller. Se hva vi fant ut.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Test av fliskuttere
 • Test av fliskuttere
 • Test av fliskuttere

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss