Cookies- og Brukervilkår


Test av verkstedstøvsugere

Orden og godt renhold skal det være på et verksted, ellers er det ikke hyggelig å bruke det. I tillegg er det større risiko for arbeidsulykker når gulvet er glatt, det ligger klosser og flyter og luften er full av støv.

Test av verkstedstøvsugere

Derfor har du bruk for en sterk støvsuger i verkstedet. Vi har testet en rekke modeller for deg, slik at du er godt forberedt før du kjøper en støvsuger.

Felles for alle de testede støvsugerne, er at de kan suge vann, støv og ganske grove høvelspon. Men det er litt forskjell på hvor store munnfuller de klarer uten å sette fast noe i røret. Dette ser ut til å avhenge av utformingen på munnstykket. Jo flatere munnstykke, desto lettere tettes det igjen av grove partikler. Se derfor etter munnstykker som ikke er flate.

Se også om du kan koble stikksagen og eksentersliperen til støvsugeren. Du slipper unna mye støv i verkstedet (og nesen) når det suges rett fra arbeidsområdet og ned i den lukkede støvsugerbeholderen.

Enda en ting som det er verdt å ofre litt oppmerksomhet på, er autofunksjonen som noen av maskinene har. Den gjør at støvsugeren starter samtidig som du starter det elektriske verktøyet – og stopper igjen når verktøyet stoppes. Det er praktisk, særlig hvis du velger å ha støvsugeren litt borte fra arbeidsstedet.

Har du et vanlig hobbyverksted, vil støvsugerne vi viser i denne testen være interessante for deg. Men gå opp til større (og dyrere) modeller, som de fleste av produsentene også har, hvis du skal suge opp veldig grovt verksted-avfall. Les testen vår, og husk deretter at du bør både ta og kjenne på støv-sugeren før du kjøper en.

Relaterte artikler

 • Kjedesag på batteri. Fungerer det?

  Kjedesag på batteri. Fungerer det?

  21/10 En kjedesag på batteri? Vi innrømmer at vi ikke forventet oss særlig mye av Black & Deckers lille kjedesag på batteri. Her kan du se om vi endret mening.

 • Jekken gjør løft lekende lette

  Jekken gjør løft lekende lette

  01/09 Kutt ut spinkle håndsvingsmodeller. Vi har prøvekjørt Bahcos Baseline-jekk, som løfter opp til 3 tonn. Se hva vi mener om den her.

 • GUIDE: Pensel, rull, sprøyte?

  GUIDE: Pensel, rull, sprøyte?

  27/08 Der er tid å spare på å velge riktig maleverktøy fra starten. Her får du en oversikt over hvilket verktøy som er best til hvilken oppgave.

 • Test av overfreser

  Test av overfreser

  15/12 Overfresen er en mester i presisjon. Det er maskinen som enkelt og raskt kan trylle frem en profesjonell finish på gjør det selv-arbeidet ditt. Men presisjonen forutsetter at fresen er robust, har nødvendig styrke og er uten ...

 • En drøm av et verktøyskap

  En drøm av et verktøyskap

  03/11 Dette skapet beskytter verktøyet, slik at skarpe egger ikke ødelegges. Du kan høvle, slipe og sage i vei – når skapet er lukket støves ikke verktøyet til.

  Vanskelighetsgrad 2/4
Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Test av verkstedstøvsugere
 • Test av verkstedstøvsugere
 • Test av verkstedstøvsugere

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss