Cookies- og Brukervilkår


TEST: Spikerpistoler
på batteri

Skal du ha nytt trepanel i stua, eller montere mange titalls meter med listverk, er en spikerpistol på batteri et fenomenalt verktøy. Den spikrer raskt og nøyaktig, og du slipper å ha en slange og en kompressor på slep. Vi har testet seks varianter, og forteller hva du kan forvente.


Klart for duell mellom spikerpistolene. Hvilken av disse seks bør du velge?

Profesjonelle håndverkere har for lengst kuttet forbindelsen til kompressoren, når det skal spikres panel eller listverk. Spikerpistoler på batteri er nemlig en fornøyelse å jobbe med, nettopp fordi du slipper både å dra på en slange og støyen fra en kompressor.

Spikerpistoler er en dyr fornøyelse

En batteridrevet spikerpistol er ganske dyr, og derfor mest for proffer og utstyrselskende gjør det selv-ere. Til gjengjeld finnes spikerpistoler i mange versjoner. Vi har testet seks modeller, der alle kan brukes til spikring av lister, panel og gulvbord. Noen klarer seg utelukkende med batterikraft, andre har en egen minikompresjonstank, og atter andre er utstyrt med en gasspatron, som skyter ut spikerne.

Om du skal kjøpe den ene eller den andre typen, avhenger blant annet av om du foretrekker lav vekt eller en støysvak pistol. Alle de testede pistolene slår inn spiker – men det er forskjeller mellom dem. Se mer om det på de neste sidene.

DISSE HAR VI TESTET

DEWALT DCN660
PASLODE IM65A
SENCO FN55AX
SENCO FN65DA
RYOBI R18N18G
TJEP VF-16/64

Last ned hele artikkelen og se hvordan spikerpistolene klarte testen.

VIKTIG VED VALG AV SPIKERPISTOL

 • Sikkerhetskontakten skal trykkes ned mot treet før stiften eller spikeren skytes ut. Den virker bare når du trykker på avtrekkeren samtidig. Det bør sitte en hette på spissen, så det ikke blir merker i treet.
 • Arbeidslys finnes på de fleste maskinene, men du skal sjekke om det treffer arbeidsstedet, om maskinen skygger og om lyset er skarpt nok. På noen maskiner kan lyset blinke ved f.eks. fastklemt stift. Arbeidslyset er dog ikke like viktig som et godt arbeidslys i lokalet.
 • Dybdejusteringen avgjør hvor dypt du får slått i spikeren/stiften. Hodet skal kunne ligge under overflaten, være i plan med den eller stikke litt opp, så du kan hefte noe og fjerne det igjen med en tang.
 • Funksjonsvelgeren brukes til å velge om spikerpistolen skal skyte enkeltskudd til presisjonsarbeid, eller mange skudd raskt etter hverandre. Det siste er strømbesparende.
 • Avtrekkeren skal trykkes inn samtidig som du trykker spissen av pistolen mot det som skal spikres, for å utløse skuddet.
 • Grepet skal være godt å holde, gi god balanse i maskinen og være utstyrt med sklisikkert belegg. Sjekk hvordan maskinen ligger i hånden når du både spikrer opp og inn, samt der plassen er trang.
 • Batteriindikatoren skal vise batteriets ladetilstand, og om det er feil på batteriet. Større maskiner har også en indikator for hvor mye gass det er på tanken. De modellene har ikke vi med i testen.
 • Beltekroken skal være solid og kunne sitte på begge sider av pistolen, slik at du kan bruke den uansett om du er høyre- eller venstrehendt. Den er uunnværlig når du har behov for å slippe pistolen, men ikke er i nærheten av et arbeidsbord.

Relaterte artikler

 • Vindusvaskere på batteri – duger de?

  Vindusvaskere på batteri – duger de?

  03/10 Batteridrevne maskiner som gjør vinduspussing til en lek, selges som aldri før. Vi har testet tre maskiner, for å se hva de duger til.

 • STAUDER: Ugresshakke

  STAUDER: Ugresshakke

  21/09 VIDEO: En ugresshakke er uunnværlig i hagen når det jevnt og trutt må fjernes ugress. Det fås både med rett skaft, som her, og i en ergonomisk utgave, hvor skaftet er utformet med en bøy for å avlaste ryggen.

 • TIPS: 3 Detektor avslører alt

  TIPS: 3 Detektor avslører alt

  15/09 VIDEO: Med en detektor kan du avsløre hva som gjemmer seg i husets vegger, under gulv og over tak før du borer. Da slipper du kjedelige overraskelser. På denne prøvemonteringen tester vi om detektoren kan finne et kobberrør, ...

 • TIPS: 3 Detektor avslører alt

  TIPS: 3 Detektor avslører alt

  15/09 VIDEO: Med en detektor kan du avsløre hva som gjemmer seg i husets vegger, under gulv og over tak før du borer. Da slipper du kjedelige overraskelser. På denne prøvemonteringen tester vi om detektoren kan finne et kobberrør, ...

 • TIPS: 2 Spiralsag til fliser

  TIPS: 2 Spiralsag til fliser

  15/09 VIDEO: Med en spiralsag kan du lett og raskt sage til bl.a. dine fliser. Men den kan også skjære i metall og tre. Maskinen kan både skjære rett, skrått og i forskjellige former. F.eks. er den perfekt til å skjære ut til ...

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • TEST: Spikerpistoler på batteri
 • TEST: Spikerpistoler på batteri
 • TEST: Spikerpistoler på batteri

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss