Cookies- og Brukervilkår


Spiralsag til fliser

Med en spiralsag kan du lett og raskt sage til bl.a. dine fliser. Men den kan også skjære i metall og tre. Maskinen kan både skjære rett, skrått og i forskjellige former. F.eks. er den perfekt til å skjære ut til vannrør i flisen uten risiko for at flisen sprekker.

Når du jobber med maskinen, bør du alltid bruke hørselvern og sikkerhetsbriller – gjerne også støvmaske – da maskinen snurrer med opptil 30.000 omdreininger. Først vil håndverkeren vise hvordan maskinen med den spesielle hullsagen lett skjærer seg gjennom vanlige baderomsfliser.

Maskinen legges på bøylen, så boret får en vinkel på 45 grader i forhold til hullet som skal lages. Når boret har fått tak, rettes maskinen langsomt opp, og skjærer raskt et hull i flisen. Borets sider, som er belagt med diamantspon, kan også brukes til å slipe hullet helt rent.

Maskinen fås med forskjellige forsatser, bits og bor, så man både kan bore hull og skjære i flere forskjellige materialer. Forsatsen skiftes ut med en tilhørende fastnøkkel.Med dette boret kan du skjære flisene i akkurat den form du ønsker.

Her skal det f.eks. skjæres et buet hjørne i flisen. Når det er tegnet opp, er det bare å holde boret på plass og forme flisen. Skjær først litt ut langs hele streken. Deretter er det bare å følge streken og skjære gjennom. Til slutt kan det runde hjørnet finpusses.

Maskinen kan også brukes til mange andre ting. Den skjærer uten problemer i tre, og kan f.eks. brukes til å lage mønstre og dekorasjoner med. Så hvis man har litt kunstnerisk talent og bor i f.eks. nummer tre, er det ikke vanskelig å lage seg et nummerskilt til huset.

Takket være sålen, er det lett å holde maskinen stabil og i samme dybde mens den freser. Maskinen kan selvfølgelig også skjære i gips, fibersement, finerplater, og selv akryl klarer den enkelt.

De som har forsøkt, vet at akryl er et meget vanskelig materiale å jobbe i, fordi det ofte fliser eller slår lange sprekker. Men det er ikke noe problem for sagboret .Det glir uten problemer gjennom den 6 mm tykke akrylplaten, uten at det blir så mye som en sprekk ut til sidene.

Denne modellen går på 230 volt, og koster ca. 1500 kroner, men maskinen kan i dag også fås i en batteridrevet utgave, som koster litt over 2000 kroner.

Relaterte artikler

 • Derfor skal du ha en kompressor

  Derfor skal du ha en kompressor

  01/03 Mange gjør det selv'ere har fått øynene opp for kompressorens mange muligheter. Vi gir deg et overblikk og hjelper til med å finne en til ditt behov.

 • Kompressor: Mange muligheder

  Kompressor: Mange muligheder

  01/03 En kompressor er smart til fx pumpning af dæk og sprøjtemaling. Men kender du alle dens muligheder? Her finder du alt hvad du skal vide om kompressorer.

 • Proffverktøy til en billig penge

  Proffverktøy til en billig penge

  26/01 Nå kan du pensjonere både gjærekassen, stemjernet og det tunge og uhåndterlige vateret! Vi gir deg 8 tips på proffverktøy til en billig penge!

 • Slik bruker du multikutteren

  Slik bruker du multikutteren

  12/01 Multikutteren er en ekte multikunstner, som håndterer utfordringer på en rask og smart måte. Se her hvordan du bruker multikutteren til en rekke oppgaver.

 • Det FARLIGSTE verktøyet!

  Det FARLIGSTE verktøyet!

  06/01 Hvilket verktøy/redskap topper listen over flest gjør det selv-ulykker - er det sirkelsagen, hammeren eller stigen? Få svaret her!

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Forskalingsblokk støttemur

Er det noen som vet hvor høyt man kan bygge ...

Plassering av dampsperre i yttervegger på vaskerom

Holder på med et nybygg med bad og vaskerom, ...

Bygge hylle til varmtvannstanken

Vi bygger hytte og har fått i råd å sette ...

Flislegging med grove steiner rundt peisen

Vi skal legge fliser som er grove og i ulik i ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss