Cookies- og Brukervilkår


Lei deg fra det harde slitet

Spar deg selv for både tid og krefter ved å leie utstyr til store, tunge oppgaver. Her er 11 maskiner som det lønner seg å leie.

Valget bør være enkelt: Du kan slite på deg skjev rygg og verkende skuldre gjennom to uker, før du begynner den morsomme jobben med å legge en steinbelegning – eller du kan leie en minigraver og en motorisert trillebår og få det overstått på én dag, med både helse og humør i behold.

Likevel er mange skeptiske til å leie de store maskinene. Kanskje av bekymring for ikke å klare å håndtere dem. Eller kanskje på grunn av kostnaden. Men sikkert mest fordi vi ikke kjenner til maskinene og utstyret, og ikke er klar over hvor mye arbeid de vil spare oss for.

Du skal ikke være redd for å titte utenom det faste utvalget i byggvarehusene. Av og til må du til et byggvarehus som leier ut verktøy, eller til en verktøyutleier, etter de kraftigste maskinene og smarteste redskapene for å få den største gevinsten. Du slipper ikke bare det tunge arbeidet. Du løser jobben raskere, bedre og mer nøyaktig, uten at prosjektene vokser deg over hodet.

1. MINIGRAVER


Minigraver

Det er en liten guttedrøm å kjøre rundt i sin egen gravemaskin, og minigravere finner du i flere størrelser, ofte med mulighet til å skifte ut redskapet du jobber med.

De minste kan du kjøre ned i kjelleren for å grave ut til det nye gulvet, de største graver i løpet av et par timer ut til den nye innkjørselen eller den nye terrassen.

Typisk leie fra cirka 1300 kroner per døgn.

2. MINIDUMPER


Motorboer

Alle kan håndtere en trillebår, og det virker kanskje unødvendig å bruke en maskin til slike ting. Men skal du legge en steinbelegning i hagen, kan en minidumper kombinert med en minigraver flytte all oppgravet jord ut på gaten, og all den nye grusen og de nye steinene inn i hagen, i løpet av en dag.

Du slipper å ha en kontainer til jord stående på gaten foran huset i i to uker, og du kommer deg raskt i gang med selve belegningen.

Typisk leie fra cirka 800 kroner per døgn.

3. STAVVIBRATOR


Vibrasjonene fra stavvibratoren forvandler en tung og treg betongmørtel til en forbløffende lettflytende suppe, som mye bedre søker seg ut i hjørnene på støpeformen.

Luftboblene forsvinner effektivt ut av betongen. Finnes også som en skinne, som hjelper overflaten på store betongdekker med å flyte ut.

Typisk leie fra cirka 400 kroner per døgn.

4. FUGEFRESER


Skal du bare krafse ut en halvmeter mørtelfuge, kan du selvsagt klare deg med en kassert skrutrekker eller en spiker i et bord.

Men det skal ikke mange meter murfuge til, før du vil være takknemlig for en egen fugefreser.

Typisk leie fra ca 400 kroner per døgn.

5. INDUSTRISTØVSUGER


Støvet fra murverk kveler lynraskt enhver støvsuger fra husholdningen permanent. Vil du ikke kjøpe, så lei deg en industristøvsuger. Den håndterer både støv og store spon.

Typisk leie er ca 250 kroner per døgn.

6. STILLAS


Stillaset gjør det mulig for deg å jobbe både sikrere, raskere og bedre, enn om du klatrer rundt på stiger. Du kan leie deg et stasjonært stillas i hele arbeidsstedets bredde, men du kommer også langt med et smalere stillas på hjul, som trilles på plass etter hvert som jobben skrider fremover.

Jo flere ganger du skal forbi samme flate, desto gladere vil du bli for en stasjonær utgave.

Typisk leie er 350 kroner per døgn for rullestillas på 5 m, og ofte månedsleie på faste stillas.

7. TRANSPORTBÅND


Du kan bruke hele sommerferien på å grave opp kjellergulvet og bære jord og betongrester opp gjennom trapper og entre, og videre rundt gjennom hagen – eller så kan du la transportbåndet kjøre alt gjennom vinduet og rett ut i en tilhenger.

Etterpå kjører båndet alle materialene til det nye gulvet tilbake samme vei. Du slipper en ødelagt rygg og et nedgriset hus.

Typisk leie er cirka 800 kroner per døgn.

8. STEINSAKS


Skal du legge stein i forband i innkjørselen, vil du raskt bli glad for å kunne klippe betongsteinene i sidene med et raskt trykk, i stedet for å måtte kutte hver eneste stein med en vinkelsliper.

Typisk leie er 160 kroner per døgn, 300 per helg.

9. JORDBOR


Til fire stolpehull kan du klare deg med et manuelt jordbor, men skal du grave ned mer enn 6-8 stolper, vil det som regel være smart å leie et bor med en egen motor

Du skal bare sørge for at du får hjelp til å styre det.

Typisk leie er cirka 300 kroner per døgn.

10. VEDKLØYVER


Har du store mengder ved å kløyve hvert år, kjøper du deg helst en liten vedkløyver, men har du kun en sjelden gang behov for å kløyve en mengde med ved, så er det smart å leie den for en dag.

Den er mye raskere og mindre svettefrembringende enn kløyvøksen.

Typisk leie er ca 500 kroner per døgn.

11. PLATEHEIS


Plateheisen gjør deg i stand til å skru opp plater i et helt gipstak alene – uten å ødelegge verken ryggen eller platene.

Du ruller heisen på plass og løfter platen, som deretter ligger helt stille og nøyaktig på riktig plass, slik at du kan skru den fast i ro og mak.

Typisk leie fra cirka 150 kroner per døgn.

Relaterte artikler

 • Vindusvaskere på batteri – duger de?

  Vindusvaskere på batteri – duger de?

  03/10 Batteridrevne maskiner som gjør vinduspussing til en lek, selges som aldri før. Vi har testet tre maskiner, for å se hva de duger til.

 • STAUDER: Ugresshakke

  STAUDER: Ugresshakke

  21/09 VIDEO: En ugresshakke er uunnværlig i hagen når det jevnt og trutt må fjernes ugress. Det fås både med rett skaft, som her, og i en ergonomisk utgave, hvor skaftet er utformet med en bøy for å avlaste ryggen.

 • TIPS: 3 Detektor avslører alt

  TIPS: 3 Detektor avslører alt

  15/09 VIDEO: Med en detektor kan du avsløre hva som gjemmer seg i husets vegger, under gulv og over tak før du borer. Da slipper du kjedelige overraskelser. På denne prøvemonteringen tester vi om detektoren kan finne et kobberrør, ...

 • TIPS: 3 Detektor avslører alt

  TIPS: 3 Detektor avslører alt

  15/09 VIDEO: Med en detektor kan du avsløre hva som gjemmer seg i husets vegger, under gulv og over tak før du borer. Da slipper du kjedelige overraskelser. På denne prøvemonteringen tester vi om detektoren kan finne et kobberrør, ...

 • TIPS: 2 Spiralsag til fliser

  TIPS: 2 Spiralsag til fliser

  15/09 VIDEO: Med en spiralsag kan du lett og raskt sage til bl.a. dine fliser. Men den kan også skjære i metall og tre. Maskinen kan både skjære rett, skrått og i forskjellige former. F.eks. er den perfekt til å skjære ut til ...

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss