Cookies- og Brukervilkår


TEST: 7 populære hekksakser

Kjøper du en ordentlig elektrisk hekksaks, vil du oppleve at klippejobben går som en lek. Du skal bare sørge for å kjøpe en hekksaks som matcher størrelse på hekken og tykkelsen på greinene. Her har vi testet sju populære modeller.

Vi tester de sju hekksaksene på hekker og busker med tykke og tynne greiner, og noen med mange nåler, som kan sette seg fast i skjæret.

De fleste med hekk har også en hekksaks, og den skal ikke bare passe til brukeren, men også til den typen hekk du har.

Hvis du har både hekk og busker

Har du både stor hekk og en masse busker som har behov for finere fasongklipping, kan det være mening i å ha to forskjellige hekksakser: En med langt sverd, som rekker langt og kan klippe grove greiner, og en mindre modell med kortere sverd, som er mer hendig å bruke til fasongklipping. Du kan finne begge typene i denne testen.

Før du kjøper hekksaks

Før du kjøper, skal du tenke over hvor ofte og flittig du kommer til å klippe hekken. Er det bare et par ganger i året, skal hekksaksen være sterk, og kunne klippe også tykke greiner. Men klipper du flittig flere ganger i året, og er hekken av en type uten særlig grove greiner, trenger ikke maskinen å være like potent.

Husk også at maskinens grep og vekt skal passe til hender og styrke på den som klipper hekken, ellers blir jobben altfor anstrengende.

VI HAR TESTET DISSE HEKKSAKSENE:

STIGA SHT 600
BOSCH AHS 65-34
STIHL HSE 61
MAKITA UH 5570
BLACK+DECKER GT 6030
SOLO 166
RYOBI RHT 7565 RL

LAST NED HELE ARTIKKELEN og se hvordan de sju hekksaksene klarte seg i testen vår.

VIKTIGE DETALJER NÅR DU VELGER HEKKSAKS:

 • SVERDBESKYTTEREN skal beskytte spissen på sverdet, slik at de fremste tennene ikke ødelegges hvis sverdet dyttes i bakken når du klipper lave greiner.
 • SVERDET skal være solid og skarpt, og de to knivdelene skal kjøre lett frem og tilbake. Jo lenger sverdet er, desto mindre må du flytte deg, og desto høyere kan du rekke. Avstanden mellom tennene bestemmer hvor tykke greiner sverdet kan klippe over.
 • BESKYTTELSESSKJERMEN er forholdsvis liten på de fleste hekksakser, og det er greit. Skjermens formål er primært å unngå at du får fingrene på skjæret hvis det ikke stopper umiddelbart. Skjermen beskytter også mot greiner, men et par arbeidshansker er likevel greit å bruke.
 • BØYLEGREPET er det fremste av hekksaksens to grep, og det skal ikke være tykkere enn at du enkelt kan ta rundt det, ellers blir saksen anstrengende å bruke. Grepet kan ha flere knapper, som vist her, eller en bøyle som holdes inne med tommelfingeren. Vi anbefaler knappene, bøylen er slitsom i lengden.
 • START-/STOPPKNAPPER skal det være minst to av. De aktiveres samtidig for å starte saksen. Når en av knappene slippes, skal skjæret stoppe omgående. Det er langt fra alltid tilfellet.
 • BAKERSTE GREP skal ligge godt i hånden, og gi muligheten til å vinkle hekksaksen, enten ved at grepet kan dreies, eller ved at det er laget slik at du kan holde forskjellige steder.

Relaterte artikler

 • Årets beste hageverktøy 2015

  Årets beste hageverktøy 2015

  03/12 Vi har funnet hageverktøyet som skilte seg mest ut i 2015, og derfor fortjener å havne blant årets beste batteriverktøy. Se det eksklusive utvalget her.

 • TEST: Batteridrevne motorsager

  TEST: Batteridrevne motorsager

  22/08 Motorsager på batteri har blitt så sterke, at de er verdt å kjøpe fremfor en ledningsmodell. Vi har testet sju sager, som er meget forskjellige i pris.

 • TEST: Åtte batteridrevne gresstrimmere

  TEST: Åtte batteridrevne gresstrimmere

  29/06 Det er ingen grunn til å snuble i ledningen når du trimmer gress. Vi har testet åtte forskjellige batteritrimmere. Se hvilken som er best!

 • TEST: 18 volts bor-/skrumaskiner

  TEST: 18 volts bor-/skrumaskiner

  05/04 Bor-/skrumaskiner blir stadig bedre og sterkere, og nye modeller kommer hele tiden til. Vi har testet 10 nye modeller, som rent prismessig spenner vidt.

 • TEST: 8 populære batterimodeller

  TEST: 8 populære batterimodeller

  05/01 Sirkelsager på batteri blir stadig både sterkere og billigere. Vi har kåret en testvinner og ”beste kjøp” blant åtte populære modeller. Se hvilke her.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Hekksaks: Vi tester 7 populære hekksakser
 • Hekksaks: Vi tester 7 populære hekksakser
 • Hekksaks: Vi tester 7 populære hekksakser

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss