Cookies- og Brukervilkår


Laservater

Det er ikke noe som er mer nøyaktig å måle med enn et godt laservater.


Dette laservateret er imidlertid et av de bedre, men det koster da også et sted mellom 2500 og 3000 kroner. Det er særlig velegnet til flislegging i større rom, hvor presisjon er helt avgjørende.

Her tester mureren vateret ved å prøvelegge noen fliser. De to laserlinjene er innstilt til en rett vinkel, og laserstrålen står helt tydelig. Det er lett for mureren å følge linjen når han legger flisene. Og han kan være helt sikker på at flisene kommer til å ligge i en rett vinkel.

Til laservateret hører det også med et rødt speil, som bl.a. kan brukes til en ytterligere kontroll av flisleggingen. Det kan nemlig være veldig vanskelig å holde samme fugeavstand mellom alle flisene. Gjør du ikke det, vil det uvilkårlig oppstå skjevheter. Det unngås med denne laseren og speilet.

Mureren måler den totale lengden av de fem først lagte flisene. Den er 76,5 cm. Det målet avsetter han på den andre siden ved hjelp av speilet. Den første markeringen skal være der hvor laserstrålen treffer midten av speilet. Deretter markerer mureren de 76,5 cm, og stiller opp speilet. Så flytter han laseren opp så den flukter med den femte flisen.

Nå skal laserstrålen helst treffe midt i speilet – og det gjør den. Nå kan mureren rolig legge de siste flisene og være sikker på at både fliser og fuger holder mål. Foruten den rette vinkelen, kan laseren også innstilles til diagonaler på 67,5, 22,5 og 45 grader. Den har en såle av rustfri stålplate, som gjør at den kan stå på vått flislim og deretter lett rengjøres.

Relaterte artikler

 • Kan du stole på et digitalt vater?

  Kan du stole på et digitalt vater?

  20/09 Er vateret ditt nøyaktig? Kan det avleses i mørke? Kan det huske din siste måling? Hvis ikke, er det kanskje på tide å skifte til et digitalt.

 • TØMRER-TIP: Sett vateret på snor

  TØMRER-TIP: Sett vateret på snor

  13/09 VIDEO: Skal du overføre et punkt over flere meter, kan et snorvater være løsningen. Høyden på denne skruen skal f.eks. overføres til stolpen på motsatt side. Derfor settes det en murersnor på skruen. Snoren trekkes over til ...

 • Millimeterpresis oppmåling

  Millimeterpresis oppmåling

  11/08 Bestill Gjør Det Selv, og få en 180 graders linjelaser. Med linjelaseren kan du være sikker på at hyller og bilder henger 100 % vannrett.

 • Sprø svor med krysslaser

  Sprø svor med krysslaser

  17/12 En av hemmelighetene bak en perfekt sprø svor, er å legge ribba helt i vater. Hva er da mer naturlig enn å finne frem krysslinjelaseren?

 • Kan jeg forlenge et vater?

  Kan jeg forlenge et vater?

  18/06 Jeg har behov for å avsette samme høyde flere steder, med noen meters avstand. Må jeg kjøpe et langt vater, eller finnes det en smart metode å løse det på?

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss