Cookies- og Brukervilkår


Test av trekantslipere 2016

De små slipemaskinene med trekantet såle er uunnværlige når du skal pusse opp vinduer eller slipe gulv i hjørnene. De er mindre og lettere å bruke enn vanlige planslipere. I tillegg kan de komme til i alle trange, vanskelige kroker.

Test av trekantsliere

Det er vanskelig å komme til for å slipe inne i et hjørne. Mest fordi du ikke kan komme til for å gjøre de nødvendige slipebevegelsene. Det er her trekantsliperen, eller deltasliperen, som den også kalles, har sin styrke. Den minner om en plansliper, men i stedet for en firkantet slipesåle, er sålen trekantet, der spissen enkelt kommer til i et hjørne, eller på andre steder hvor det er liten plass.

Trekantslipere med og uten ekstrautstyr

Det finnes en del forskjellige trekantslipere på markedet. Noen av dem er ganske enkle, og har kun en trekantet slipesåle og en start-/stoppknapp, mens du på andre har muligheten til å montere en rund eller en firkantet slipesåle i tillegg. Noen har en ekstra, smal slipesåle, som kan slås ut og brukes på ellers utilgjengelige steder.

Hvilken trekantsliper skal du velge?

Hvilken deltasliper du skal velge, avhenger selvsagt av hva du skal bruke den til. Skal du bare slipe litt, så kan du fint nøye deg med en av de billige maskinene, men har du et større prosjekt, skal du investere i en avansert modell med flere krefter.

VI HAR TESTET DISSE TREKANTSLIPERNE:

SKIL FOX MULTI 6 IN 1
RYOBI EMS 180 RV
BILTEMAPALM SANDER 180 A
METABO FMS 200 INTEC
COTECH DELTA SLIPER 130 W
AEG FDS 140
BOSCH PSM 200 AES
SKIL F015-7115

LAST NED HELE ARTIKKELEN og se hvordan de åtte trekantsliperne klarte testen vår.

VIKTIGE DETALJER NÅR DU VELGER TREKANTSLIPER:


 • 1. START-/STOPPKNAPPEN: skal være enkel å betjene. Den skal ha en vippekontakt, så maskinen kan holdes tent. Ellers må du holde knappen nede hele tiden, noe som er upraktisk.

 • 2. HASTIGHETER: Sjekk om maskinen har flere hastigheter. Du kan fint klare deg med én fast hastighet, men du får muligheten til å løse forskjellige slipeoppgaver hvis arbeidshastigheten kan justeres. Noen av maskinene har trinnløs hastighet, som reguleres med et hjul. Det er smart.

 • 3. GREPET: Maskinen skal være behagelig å bruke, og det skal være mulig å få et godt grep på den. Sjekk at det er gummibelegg der du skal holde på den.

 • 4. LEDNINGEN: Maskinene vi tester denne gangen, er med ledning, ikke batteri. Derfor er det viktig å sjekke hvor lang ledningen er. Det er upraktisk med en ledning som er for kort. Gå for minst 2,5 meter.

 • 5. STØVKASSETT: Følger det med en støvkassett til maskinen? Det anbefales. Sjekk hvor lett det er å ta den av og på. Sjekk også om det kan settes på en støvsuger i stedet for kassetten.

 • 6. TILBEHØR:Finn ut hvor mye tilbehør som følger med. Følger det med forskjellige slipesåler, og blir maskinen levert i en koffert eller bare i en pappeske? Noen maskiner leveres kun med en liten håndfull slipeark, mens andre leveres med flere, i forskjellig størrelse og grovhet.

Relaterte artikler

 • Eksentersliperen - slik bruker du den!

  Eksentersliperen - slik bruker du den!

  16/01 Eksentersliperen klarer det meste av slipearbeid. Du kan fjerne maling og lakk, polere, grovslipe og slipe på sårbare overflater.

 • Lett og EFFEKTIV slipemaskin

  Lett og EFFEKTIV slipemaskin

  02/05 Deltaslipere på batteri er smart, når du skal klatre i en stige og slipe maling av vinduer. Vi har testet Ryobis lille kraftkar. Les om det her.

 • Skils nye slipemaskin tar fatt!

  Skils nye slipemaskin tar fatt!

  12/01 Skils nye multistripper fjerner maling og rust i et forrykende tempo. Men gjør den det bra? Vi har testet den fartsglade slipemaskinen. Se resultatet her.

 • Effektiv slipemaskin fra Bosch

  Effektiv slipemaskin fra Bosch

  04/01 Bosch PWR 180 CE slipemaskin fjerner puss, lakk, tapet, flislim og til og med betong. Vi tester den på en sliten pussvegg. Se resultatet her!

 • TEST: Her er den beste eksentersliperen

  TEST: Her er den beste eksentersliperen

  10/11 Vi har testet åtte av de mest populære eksentersliperne. Se den suverene testvinneren OG det beste kjøpet. Slik at du vet hva du skal kjøpe neste gang.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Test av trekantslipere
 • Test av trekantslipere
 • Test av trekantslipere

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss