På badet her er det gjort plass i flisene til speilet, og fagmannen har laget en papp-mal, som passer akkurat til hullet. Malen kan leveres til glassmesteren, så speilet vil passe helt nøyaktig. På denne veggen er det påklistret et lag pvc, som må fjernes før varmelegemet settes opp. Dermed vil speilet være i samme plan som flisveggen, noe som gir en flott finish.

Fagmannen skjærer ut et område som er litt større enn varmelegemet som skal settes opp. Han bruker en hobbykniv og eventuelt en hammer og et gammelt stemjern til å løsne pvc’en.Når pvc’en er fjernet, settes varmeelementet opp. Det er en elektrisk varmematte, i stil med de som også benyttes til gulvvarme.Matten er ganske enkel å plassere, da nettet med ledningene er selvklebende.

Det bores to hull med et 10 mm bor. Det er her ledningene skal trekkes gjennom. Du må ikke selv koble til varmematten. Det må gjøres av en autorisert elektriker. Når alle ledningene er usynlige, smøres nettet over med flislim, så ledningene såvidt dekkes – og ikke mer. Her må du være forsiktig så du ikke skader nettet. Når limet først tørker, bidrar det til å fordele varmen fra nettet til speilet.

Der hvor ledningene går gjennom veggen monterer håndverkeren midlertidig et par bord, som holder de to ledningene inne i fliselimet mens det tørker. Neste dag er limet herdet, og de to bordene kan fjernes igjen. Speilet er kommet fra glassmesteren, så nå smøres det på et hurtigherdende flislim. Med en 4 mm tannsparkel påføres limet så massen blir likt fordelt. Speilet må settes opp med det samme. Og med et stort speil som dette er det nødvendig med to mann. Speilet trykkes inn i flislimet og justeres slik at det sitter med samme fugeavstand hele veien rundt. I bunnen understøttes det med et par kiler i fugen, så speilet ikke synker før limet er tørt.Til slutt fuges det rundt speilet med den samme fargen på fugemassen som er brukt til flisveggen.Bruk til slutt et vått filsebrett, så fugen blir helt glatt og pen. Nå sitter speilet fast og dugger aldri mer.