Video
Lett
Vanskelig

PROBLEM: Fugen er sprukket. Det trenger inn vann bak flisen, som derfor har løsnet.

LØSNING: Det er lett å skifte en flis som sitter løst. Enklest er det selvfølgelig hvis du har en av de gamle flisene liggende. Hvis ikke, må du på jakt etter en maken.

Det er lett å skifte en flis som sitter løst. Enklest er det selvfølgelig hvis du har en av de gamle flisene liggende. Hvis ikke, må du på jakt etter en maken.

SLIK GJØR DU:

1. Fjern flisen som sitter løst

Bor først et par hull i flisen – pass på så du ikke borer for dypt. Hullene fjerner spenningen i flisen, slik at risikoen for skade på de andre flisene reduseres. Hugg forsiktig vekk små biter med hammer og meisel.

2. Lirk forsiktig av flisen med en meisel

etter at du har laget tilstrekkelig med hull i den ene siden. VIKTIG! Vær forsiktig, så du ikke skader våtromssikringen.

3. De siste fugerestene fjernes når flisen er borte

Fjern også restene av det gamle limet, slik at underlaget er helt jevnt og rent. Det er en god idé å støvsuge hullet, før du limer på den nye flisen.

4. Bland litt flislim, og smør det på flisen

Bruk hurtigherdende lim, som blandes i et spann. Du skal ikke bruke særlig mye til én enkelt flis. Fordel limet i et tynt lag, cirka 3 mm tykt, på hele flaten.

5. Sett fast flisen i hullet

Den presses på plass og støttes med et par plaststykker, slik at den sitter midt i hullet og ikke glir ned. Sørg for at fugen blir lik rundt hele flisen. Etter 2-3 timers tørketid kan du fuge.

6. Fugen fylles med fugemasse i samme farge som den øvrige

Bland den i en liten porsjon. Dra fugemassen skrått på fugene med en gummisparkel, slik at de fylles godt. Overskytende fugemasse fjernes med en fuktig svamp.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Rette fliser med 360 graders sirkellaser

Om du skal legge fliser på veggen, vil du ha stor glede av en 360 graders sirkellaser. Den kraftige laserstrålen lyser hele veien rundt i nøyaktig samme høyde, slik at flisene dine kommer til å sitte rett.

Uansett om du skal legge fliser på veggen, henge opp bilder i samme høyde, nivellere et gulv eller lage fall på terrassen, er en sirkellaser er helt genialt verktøy som sparer deg for mange timers arbeid med vater og retteskinner.

Akkurat nå får du en 360 graders sirkellaser sammen med 2 nummer av Gjør Det Selv for kun 99 kroner! Du sparer 859 kroner.


””


Her kan du se en video av 360 graders sirkellaseren: