Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Benk med vask

Skriv ut Lagre artikkel

Skal du ha en benk med vask på spesialmål, kan du lett lage det selv ved å bruke våtromsplater. Her har vi tatt en 100 mm tykk wedi-plate, hvor vi vil plassere vasken 40 cm fra platens ene ende.

Målene på vasken strekes opp ved hjelp av et vater, og du kan lage vasken i akkurat den størrelsen du ønsker. Platene er lette å bearbeide. Her bruker vi en vanlig håndsag, som uten problemer sager seg gjennom platen.

Når det er sagd ut til vasken, må platen vendes om, så baksiden vender opp. På hele baksiden av platen legges det på lim. Det er et spesial-lim, som kjøpes sammen med platene.

Oppå den 100 mm tykke platen legges det så en 20 mm plate, som på den måten blir bunn i vasken. Du må legge platen helt nøyaktig med det samme, da det sterke limet tørker veldig fort.

Når de to platene ligger nøyaktig oppå hverandre, presses de godt sammen.For å få fall i vasken, lager vi fire smale striper, hver på 2 cm. Med så tynne striper bør du først skjære med en hobbykniv før de sages ut. Da får du et penere resultat.

Stripene tilpasses slik at det kan ligge en list hele veien rundt i bunnen av vasken. Den skal festes med samme lim som ble brukt til å lime de to platene sammen med.

Når vasken senere blir sparklet og kledd med fliser eller mosaikk, vil vannet naturlig søke ned mot midten, hvor avløpet skal plasseres. Tømreren benytter en 40 mm hullsag, som passer til de fleste gjengse avløp.

Som en hovedregel skal det alltid bores fra begge sider for å oppnå et pent resultat.Vaskebenken er ferdig, og skal nå kles med de flisene man måtte ønske seg og deretter fuges.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Video: Benk med vask
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake