Bad

Der er en del du må ha kontroll på før du pusser opp badet. Vi gir deg 10 gode tips her.

FÅ KONTROLL PÅ RØRENE til de forskjellige installasjonene – hvor er det tilløp og avløp? Kan du bruke de gamle rørene på det nye badet? Må det endres på noe? Eller eventuelt legges nye rør?

SJEKK TILSTANDEN PÅ RØR OG ELEKTRISKE INSTALLASJONER. Ser vannrørene for eksempel gamle og slitne ut? Hvis de er gamle, så skift dem alltid ut i forbindelse med en renovering.

FINN UT HVOR MYE DU KAN OG VIL GJØRE SELV, og hvor mye hjelp du trenger fra håndverkere til renoveringen. Husk at vann-, strøm- og kloakkarbeid SKAL gjøres av fagfolk. Gjør også avtale med håndverkerne om hva du kan gjøre selv, og likevel få badet våtromsgodkjent. Noen håndverkere tillater at du gjør en god del av jobben, mens andre kanskje ikke vil slippe deg til i det hele tatt.

FÅ ET SKRIFTLIG TILBUD hvis du bruker håndverkere. Da forsikrer du deg om at utgiftene ikke løper løpsk.

KLARGJØR ROMMET før håndverkerne kommer. Skal du for eksempel endre rørføringen, er det en god idé å blottlegge rørene så rørleggeren enklere kan komme til. Det gjør prosjektet billigere.

GJØR GRUNDIG RESEARCH PÅ MATERIALER, slik at du vet nøyaktig hva du vil ha - både til gulv, tak, vegger, møbler, osv. Få kontroll på alt i god tid, slik at du ikke risikerer at prosjektet går i stå fordi du mangler materialer.

STORE FLISER KREVER ET JEVNERE GULV ENN SMÅ FLISER. Det skal du være oppmerksom på når du velger fliser.

FÅ KONTROLL PÅ VÅTROMSREGLENE, og finn ut hvor og hvordan badet ditt skal våtromssikres. Det er bedre å sikre det litt ekstra, enn å unnlate å sikre der du er i tvil.

VÆR NØYE hvis du gjør mye av jobben selv. Overhold alle regler for våtrom, og gjør det i samarbeid med en fagmann som kan godkjenne badet etterpå. Dokumenter hvilke produkter du bruker, og ta gjerne bilder underveis i arbeidet.

LAG ET REALISTISK BUDSJETT når du har kontroll på alle materialer og utgifter til håndverkere. Det kan hende du blir overrasket over hva det koster. Og finner du det først ut midt i prosjektet, er det vanskelig å endre på.

Les mer om bad

Slik pusser du opp badet selv

Om du skal pusse opp badet, så er vårt store baderomstema noe for deg. Vi viser deg hvordan du kan pusse opp badet uten å tømme sparekontoen. Det er viktig at planleggingen er i orden, og hvis du er villig til å bruke gjenbruk og handle litt på finn.no, er det mye penger å spare.

  • Slik planlegger du oppussingen. Planleggingen av oppussingen av badet er viktig for at du skal komme både riktigst og billigst i mål.

  • Forarbeidet må bli gjort ordentlig. Det er viktig å gjøre forarbeidet ordentlig. Da kan du unngå uforutsette utgifter.

  • Våtromssikring. Det er et lovkrav og sunn fornuft å våtromssikre badet. Vi viser deg hvordan du gjør det

  • Flislegging. Vi viser hvordan du gjør en prøvelegging, og skjærer til flisene slik at de passer rundt rør og andre hindringer.

  • Dusjnisje. Et dusjforheng er en billig og enkel løsning. Men en glassdør er en stilren og eksklusiv løsning. Vi viser hvordan du får en flott dør til dusjnisjen.

  • Benkeplate og håndvask. Få god plass ved vasken ved å bygge sokkelen til baderomsbenken selv og installere skapelementer fra IKEA.

  • Velg riktig armatur. Få oversikt over hva som er avgjørende for at du skal velge riktig armatur til det nye badet ditt.