Fiks en defekt drivreim på vaskemaskinen

Hvis trommelen på vaskemaskinen ikke dreier rundt, er det sannsynligvis fordi drivreimen er defekt. Heldigvis er det både enkelt og billig å skifte denne reimen selv. Her kan du se hvordan det gjøres – trinn for trinn.

Intro

Begynn med å sjekke reimen. Sitter den feil, skal den bare settes på plass igjen. Er den slapp eller ødelagt, skal den skiftes.

Selve utskiftingen er enkel. Den viktigste jobben består i å få kjøpt en ny reim i riktig lengde.

På de fleste reimer står lengden påtrykt. Her er det viktig å være oppmerksom på at det er snakk om lengden i montert tilstand. I praksis betyr det at den vil føles mye kortere enn den angitte lengden når du står med reimen i hånden.

Men passer lengdetallet på den nye reimen med tallet på den gamle, så kan du ta det helt med ro – også selv om den nye reimen er litt stram å montere.

Mens det er helt avgjørende at lengden på den nye reimen er den samme som den gamle, er ikke bredden like viktig. For eksempel kan du fint bruke en reim med 5 riller, selv om det er 6 riller på den gamle.

Materialer

  • Ny drivreim
  • En skrutrekker eller en skrumaskin med bit eller pipe

Veiledning

1

Skru av bakplaten – enten med håndkraft eller med en bit eller pipe i skrumaskinen. Da er det enkelt å komme til reimen.

Husk! Koble av strøm og vann før du setter i gang.

2

Fjern den gamle reimen. Er den ikke ødelagt, kan du ta tak i den og trekke den forsiktig ut, samtidig som du dreier det store reimhjulet rundt.

3

Sjekk at den nye reimen har riktig lengde. På de fleste drivreimer av god kvalitet er lengden påtrykt (her 1309 mm). Dette tallet skal være identisk med det som står på den gamle reimen.

4

Monter den nye reimen. Begynn med å sette den rundt akslingen på motoren i bunnen av maskinen. Trekk den deretter over det store reimhjulet – først i venstre side ved cirka “klokken 9.00”, og deretter rundt i klokkeretningen.

5

Sjekk at tingene passer. De tynne rillene på innsiden av reimen skal gripe tak i de tynne rillene på akslingen.

6

Trekk reimhjulet rundt et par runder, slik at du er sikker på at alt går uproblematisk – på samme måte som med et sykkelkjede. Til slutt skrus bakplaten på igjen.

Video

Video

    Akkurat nå leser andre ...