Nytt bad helt fra bunnen

Det er dyrt å bygge eller totalrenovere et bad. Men slett ikke så dyrt som mange tror - men det er hvis du gjør det meste av arbeidet selv. Og det kan du fint gjøre. Her bygger vi et lekkert bad fra A til Å med våtromssikring, fliser, vegghengt toalett med skjult sisterne og en elegant dusjavskjerming. Den totale kostnaden havnet rundt 50.000 kroner for cirka 9 m².

KOMPLETT BAD FOR UNDER 50.000 KRONER

Det er ikke et nybegynnerprosjekt å bygge opp et bad fra bunnen. Men det er absolutt innenfor rammene av hva de fleste erfarne gjør det selv­ere kan klare. For som med alle andre oppgaver, er det bare å begynne i en ende og sette seg grundig inn i regler og metoder.

Her viser vi deg trinn for trinn hvordan vi våtromssikrer, installerer vegghengt toalett med skjult sisterne og setter opp både fliser og en dusjvegg av glass i et moderne innredet bad. Har du bare litt erfaring med flislegging og godt med pågangsmot, så kommer du også flott i mål med badet ditt.

Før du begynner

Men én ting er hva vi har valgt her. Noe annet er valgene du gjør: Vil du ha fliser på de samme veggene som her? Vil du ha store fliser eller heller små? Gir måten vi avskjermer dusjen på mening hos deg? Og hva med budsjettet: Skal det skrus opp eller ned i forhold til de 50.000 kronene vi endte opp med å bruke?

Alle disse vurderingene skal du gjøre før du begynner. I tillegg skal du ha kontroll på lys, stikkontakter, eventuell håndkletørker og gulvvarme, bare for å nevne noe.

Klikk på de forskjellige linkene under, og se hvordan du:

Monterer en innebygget sisterne.
Setter opp et vegghengt toalett.
Får kontroll på våtsromssikringen.
Limer på gulv- og veggfliser.
Monterer en glassvegg til dusjhjørnet.

Gode forberedelser er alltid halve jobben – og en stor del av fornøyelsen. Så god fornøyelse!

Akkurat nå leser andre ...