Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Nytt bad på 3 budsjetter

Skriv ut Lagre artikkel

Det kan være hodrystende, himmelfallende dyrt å pusse opp et bad. Men du kan faktisk komme overraskende langt for ganske få midler – og likevel skape et imponerende flott rom. Her renoverer vi det same badet med tre forskjellige budsjett.

Nytt bad med tre forskjellige budsjett

Det er dyrt å bygge bad. Faktisk så dyrt at badet som oftest er det aller dyreste rommet i boligen din. Slik er det også når du skal pusse opp og fornye et gammelt, slitt bad.

Prisen er avhengig av to faktorer: Hvor mye av jobben kan du gjøre selv, og hvor fint skal det være? Hvis svaret på første spørsmål er “Jeg kan klare alt jeg har lov å gjøre”, så har du allerede redusert prisen med mange, mange tusenlapper.

Tre forskjellige priser

Hvis det bare handler om å gjøre et slitt bad rimelig pent og greit å oppholde seg i, kanskje som en midlertidig løsning i et par år, så trenger du faktisk ikke å løpe til banken for å ta opp nye lån. Litt enkel oppussing av veggene, et nytt toalett og en ny vask kan endre mye av rommets utseende. Supplerer du med nytt armature og et pent speil på veggen, har du kommet langt for under 6000 kroner.

Hvis du har tid og litt mer penger, kan du gjøre en del mer. For eksempel kan du installere et vegghengt toalett og kle veggene med nye fliser. I vårt eksempel bygger vi også en dusjnisje. Alt sammen for en materialpris på under 20.000 kroner.

Til slutt har vi den dyre løsningen, der du går ”all in”. Her blir veggen skrellet ren, til fordel for nye, moderne fliser. Også gulvet får nye fliser, og i dusjnisjen kommer det et nytt gulvsluk og en eksklusiv glassvegg. Det kommer dagslys inn gjennom et takvindu, og det hele toppes med et lekkert speilmiljø rundt vasken – som også skiftes ut og bygges inn i et skap.

Det høres dyrt ut, men igjen: kan du gjøre det meste selv, så skal du faktisk kunne klare jobben for rundt 70.000 kroner – og det er langt unna håndverkerpriser.

Last ned artikkelen og se hvordan vi renoverer et bad med tre forskjellige budsjett

Hvor mye vil du gi for et nytt bad? Uansett om du har 6000 kroner eller 70.000 kroner å pusse opp med, kan du - med de riktige ideene - få et flott rom. I artikkelen finner du inspirasjon og gode tips til nytt bad.

Last ned magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Byggevejledning: Nytt bad på 3 budsjetter
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake