Det er dyrt å bygge bad. Faktisk så dyrt at badet som oftest er det aller dyreste rommet i boligen din. Slik er det også når du skal pusse opp og fornye et gammelt, slitt bad.

Prisen er avhengig av to faktorer: Hvor mye av jobben kan du gjøre selv, og hvor fint skal det være? Hvis svaret på første spørsmål er “Jeg kan klare alt jeg har lov å gjøre”, så har du allerede redusert prisen med mange, mange tusenlapper.

Tre forskjellige priser

Hvis det bare handler om å gjøre et slitt bad rimelig pent og greit å oppholde seg i, kanskje som en midlertidig løsning i et par år, så trenger du faktisk ikke å løpe til banken for å ta opp nye lån. Litt enkel oppussing av veggene, et nytt toalett og en ny vask kan endre mye av rommets utseende. Supplerer du med nytt armature og et pent speil på veggen, har du kommet langt for under 6000 kroner.

Hvis du har tid og litt mer penger, kan du gjøre en del mer. For eksempel kan du installere et vegghengt toalett og kle veggene med nye fliser. I vårt eksempel bygger vi også en dusjnisje. Alt sammen for en materialpris på under 20.000 kroner.

Til slutt har vi den dyre løsningen, der du går ”all in”. Her blir veggen skrellet ren, til fordel for nye, moderne fliser. Også gulvet får nye fliser, og i dusjnisjen kommer det et nytt gulvsluk og en eksklusiv glassvegg. Det kommer dagslys inn gjennom et takvindu, og det hele toppes med et lekkert speilmiljø rundt vasken – som også skiftes ut og bygges inn i et skap.

Det høres dyrt ut, men igjen: kan du gjøre det meste selv, så skal du faktisk kunne klare jobben for rundt 70.000 kroner – og det er langt unna håndverkerpriser.

Last ned artikkelen og se hvordan vi renoverer et bad med tre forskjellige budsjett

Hvor mye vil du gi for et nytt bad? Uansett om du har 6000 kroner eller 70.000 kroner å pusse opp med, kan du - med de riktige ideene - få et flott rom. I artikkelen finner du inspirasjon og gode tips til nytt bad.

OBS! Denne artikkelen er en del av et samlet tema om bad. Her kan du laste ned det komplette badtemaet.