Du kan sjekke om vannet renner ved å sette en serviett bakerst i toalettskåla. Det må være helt tørt, før du plasserer servietten. Selv om det ikke var synlig, er det nå tydelig at toalettet lekker.

Allerede etter to minutter er servietten fuktig, og etter fem minutter er den veldig våt.

Det er ingen tvil om at toalettet renner konstant – ikke mye, men likevel nok til et årlig forbruk mange tusen liter. Dermed kaster du bokstavelig talt penger i do. Her er det med andre ord mye å spare ved å få toalettet reparert eller skiftet ut.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Vær obs på gulvvarmen!

Når du monterer et nytt toalett, kan du enten lime eller skru det fast. Hvis du velger å skru toalettet fast, og skal bore i gulvet, må du være sikker på at du vet akkurat hvor gulvvarmen ligger går. Hvis du treffer et av rørene eller kablene, kan du ødelegge gulvvarmen. Den elektriske gulvvarmen vil kortslutte – den vannbårne vil gå i stykker, og du kan risikere å få en vannskade.

Det infrarøde termometeret avslører det!

Når du skal finne ut nøyaktig hvor gulvvarmen ligger, kan du bruke et infrarødt termometer. Du peker med laserstrålen og der det er varmest, er varmerørene.

Akkurat nå får du et infrarødt termometer sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv for kun 49,50 kroner + 39,50 kroner i porto og ekspedisjon. Du sparer 609 kroner.

Ja, takk: Vis meg mer om det infrarøde termometeret og det gode tilbudet

Her kan du se en video av hvordan det infrarøde termometeret virker: