Toalettet løsnes og sisternen tømmes

Først må det gamle toalettet løsnes fra gulv, avløp og vanntilkobling. Rørleggeren starter med å stenge vanntilførselen. Deretter kan røret skrus av med to skiftenøkler. For å kvitte seg med alt vann, tømmer han også toalettets sisterne.

Skitt og kalk fjernes

Nå skal toalettet løsnes fra gulvet. Det er montert med to lange skruer på hver side, som skrus av og fjernes. Deretter kan fugemassen som er lagt mellom toalettet og gulvet løsnes med en hobbykniv. Nå kan toalettet løsnes forsiktig fra nedløpsrøret. Som du ser har det i tidens løp samlet seg en del skitt og kalk.

Det er en god idé å bruke litt tid på å fjerne dette. Legger du et sammenrullet stykke toalettpapir ned i avløpsrøret, slipper du den verste lukten. Deretter skal det nye toalettet monteres.

Den nye toalettet monteres

Her følger det med monteringsskruer og en plastmuffe, som skal forbindes med nedløpsrøret. Papiret fjernes fra avløpet, og rørleggeren smører litt glidemiddel på innsiden av røret, så toalettet lettere glir på plass. Deretter kan toalettet forsiktig settes ned over avløpet.