Toalettet løsnes og sisternen tømmes

Først må det gamle toalettet løsnes fra gulv, avløp og vanntilkobling. Rørleggeren starter med å stenge vanntilførselen. Deretter kan røret skrus av med to skiftenøkler. For å kvitte seg med alt vann, tømmer han også toalettets sisterne.

Skitt og kalk fjernes

Nå skal toalettet løsnes fra gulvet. Det er montert med to lange skruer på hver side, som skrus av og fjernes. Deretter kan fugemassen som er lagt mellom toalettet og gulvet løsnes med en hobbykniv. Nå kan toalettet løsnes forsiktig fra nedløpsrøret. Som du ser har det i tidens løp samlet seg en del skitt og kalk.

Det er en god idé å bruke litt tid på å fjerne dette. Legger du et sammenrullet stykke toalettpapir ned i avløpsrøret, slipper du den verste lukten. Deretter skal det nye toalettet monteres.

Den nye toalettet monteres

Her følger det med monteringsskruer og en plastmuffe, som skal forbindes med nedløpsrøret. Papiret fjernes fra avløpet, og rørleggeren smører litt glidemiddel på innsiden av røret, så toalettet lettere glir på plass. Deretter kan toalettet forsiktig settes ned over avløpet.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Vær obs på gulvvarmen!

Når du monterer et nytt toalett, kan du enten lime eller skru det fast. Hvis du velger å skru toalettet fast, og skal bore i gulvet, må du være sikker på at du vet akkurat hvor gulvvarmen ligger går. Hvis du treffer et av rørene eller kablene, kan du ødelegge gulvvarmen. Den elektriske gulvvarmen vil kortslutte – den vannbårne vil gå i stykker, og du kan risikere å få en vannskade.

Det infrarøde termometeret avslører det!

Når du skal finne ut nøyaktig hvor gulvvarmen ligger, kan du bruke et infrarødt termometer. Du peker med laserstrålen og der det er varmest, er varmerørene.

Akkurat nå får du et infrarødt termometer sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv for kun 49,50 kroner + 39,50 kroner i porto og ekspedisjon. Du sparer 609 kroner.

Ja, takk: Vis meg mer om det infrarøde termometeret og det gode tilbudet

Her kan du se en video av hvordan det infrarøde termometeret virker: