Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Med dette drivhuset får du full valuta for pengene. Det er enkelt og raskt å lage, og det koster ikke en formue i materialer. Du kan dyrke en mengde tomater og agurker, eller mer eksotiske, varmekrevende planter. Samtidig får du en deilig plass i hagen med le og lys, der det er plass til bord og stoler, slik at du kan sitte og nyte varmen, duften og blomstrende planter.

Sidene i drivhuset er laget som fire store rammer, satt sammen av 48 x 48 mm lekter. Det er ikke skåret en eneste fals, så det er raskt og enkelt å sette sammen sidene med kraftige skruer og spikerbeslag. Vinduene er ikke laget av verken akrylplater eller glass. Det kunne de ha vært, men vi har valgt en billigere og enklere løsning med en kraftig, klar plastduk. Det finnes flere typer, både solide varianter som brukes til seil, partytelt eller presenninger, og litt enklere, men forsatt solid bygningsplast, som du får kjøpt i ethvert byggvarehus.

Vi har funnet en solid variant hos en seilmaker, med en bredde på 137 cm. Bredden har vi tatt hensyn til her, ved at høyden på vinduene i siderammen er tilpasset bredden på plasten, så den utnyttes best mulig. Dette drivhuset er malt svart. Skal du også male, er det smart å gjøre det før du setter sammen delene.