Bobleplasten varmer ekstra, så plantene du setter inn hit vil få en høyere temperatur enn hvis de bare sto i drivhuset.Du behøver selvfølgelig ikke å investere i en ferdigsydd løsning. Du kan også bare lime litt bobleplast opp på drivhusets vegger, slik det er gjort her.

Er det bare risiko for litt nattefrost ute, kan en fiberduk være løsningen. Men her tidlig på våren har plantene behov for alt lys de kan få. Derfor må du vente med å legge duken over plantene til solen går ned. Husk også å ta av duken igjen neste morgen, så plantene igjen kan få glede av solen.

Et lag fiberduk tar cirka 20 % av lyset. Men er det kaldere enn 5 grader, er det best å beholde duken på også om dagen.Bruker du fiberduken om igjen fra i fjor – og slet du med alvorlige sykdommer i drivhuset, så sjekk fiberduken en ekstra gang.

Er den veldig skitten, er det kanskje på tide å skifte den ut med en ny. Har du vært tidlig i gang med utplanting av f.eks. tomatplantene, og det plutselig er varsel om nattefrost, kan fiberduken også hjelpe med å holde varmen. Stell plantene godt.

Fiberduken holder på varmen, akkurat som dynen din holder deg varm i sengen om natten.Krukker og potter som har vært pakket inn i vinter, kan også ha nytte av et teppe.Et par stearinlys hjelper også. Dels hever de temperaturen en aning, men de skaper også noe luftsirkulasjon.

Luft i bevegelse er varmere enn stillestående luft. Derfor kan stearinlysene gjøre en forskjell, selv om det kanskje ikke ser så mye ut.