PROBLEM:

Drivhuset mitt har blitt veldig varmt flere ganger i sommer. Det gikk hardt utover plantene. Hvordan kjøler jeg det ned fremover?

LØSNING:

Det er et velkjent problem at det kan bli for varmt i et drivhus. Som regel skyldes det utilstrekkelig ventilasjon.

Ventilasjon kan lages på flere måter, fra den helt enkle, der et takvindu åpnes og settes på en krok. Åpner du samtidig døren midt på dagen, får du god gjennomtrekk. Ulempen er at du må åpne og lukke hele tiden. Automatisk utlufting kan du klare med takvinduer med åpnere som fungerer ved hjelp av oljetrykkpatroner. Et takvindu i hver side av drivhuset skaper gjennomtrekk.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Finn drivhuset som passer til hagen din

Har du behov for ytterligere ventilasjon, kan du kjøpe en vifte som drives av solenergi. Den erstatter et av de åpningsbare takvinduene, og suger luft ganske effektivt. Et eksempel er viften Solarfan fra Vitavia til drøyt 2000 kroner.

TRE TYPER UTLUFTING TIL DRIVHUSET
En enkel krok: Bygger du et drivhus selv, kan en krok som kan holde et vindu åpent, bidra til å kjøle ned på varme dager.
En klassisk åpner: Mange drivhus kan utstyres med takvinduer som åpnes ved hjelp av oljetrykk når det blir varmt i drivhuset.
Soldrevet ventilasjon: Hele 135 kubikkmeter luft kan den solcelledrevne viften suge i timen. Det skaper god utskifting av luften.