Når du går i gang, må du først sørge for å tømme drivhuset for potter og krukker – og hva du ellers måtte ha hatt stående over vinteren. Fjern også de visne bladene fra f.eks. vinplanter, som bor permanent i drivhuset, og husk også eventuelle inntørkede frukter, hvor skadedyrene kanskje har holdt fest hele vinteren.

Når du vasker drivhuset grundig, fjerner du alger, skadedyr og eventuelle soppsporer som måtte ha overvintret i drivhuset. Og det vil alltid være noe å komme over.Har du bed i drivhuset, som er avgrenset med et stykke tre, så gi endelig også treet en omgang såpevann.

Her gjemmer det seg også ofte mange skadedyr.Det er viktig å komme godt inn i hjørner og sprekker og der hvor vinduene overlapper hverandre, så all skitt og smuss som gjemmer seg her blir vasket bort. Du kan evt. la såpen sitte og trekke en stund, før du skyller etter med hageslangen.

Annika bruker bare en klut her under vårrengjøringen, men en grytesvamp eller en god børste på et skaft er også veldig anvendelig til formålet, hvis algene har satt seg godt fast.Er det høstrengjøringen du er i gang med, må du også huske å vaske de tingene du setter tilbake i drivhuset.

Her på våren er det selvvanningskassen som får en god skrubberunde. Det er virkelig en god investering, fordi du fjerner skadedyr og sykdomskim med rengjøringen.Bunnen av kassen er foret med en plastpose, så den er ganske enkel å skifte ut med en ny. Så gjenstår ugresset.

Det må selvfølgelig også til pers. Og her kommer ugresshakken til god nytte.Ute såvel som inne i et drivhus vil ugressfrø nemlig finne vei i løpet av sesongen, når jorda ikke er belagt med stein eller dekket av planter.