Kassene er som regel laget av isopor, og kan romme mellom 30 og 50 liter vann, avhengig av fabrikatet. De består av en kasse til vannreservoaret. Og et lokk med tre rør, som stikker ned i kassen. Noen kasser er utstyrt med en plastpose innerst.

Posen sikrer at vannet på ingen måte siver ut – og samtidig gjør det kassen lettere å rengjøre når sesongen er slutt. Man bruker en plantesekk øverst på kassen. Sekken må først eltes godt, så torvjorda løsnes og fordeler seg godt i sekken. Så skjærer du opp sekken på oversiden.

Merk deg hvor de tre rørene som går ned i vanningskassen befinner seg.Skjær et kryss over hvert rør – ett om gangen, selvfølgelig. Så stapper du torvjorda godt ned i hvert rør. Rørene vil fungere som sugerør for plantene når du fyller kassen med vann.

Nå er sekken klar til plantene, som helst skal plasseres over hvert vanningsrør. Så gjenstår det bare å fylle opp kassen med vann. Husk at plantesekken må inneholde gjødsel nok til de to første ukene.

Deretter kan du med fordel bruke flytende gjødsel i vannet hver gang du vanner. Men i veldig varme perioder, når plantene er ekstra tørste, må du holde igjen med gjødslingen. Sjekk vannbeholdningen minst en gang i uken.