Skyggepastaen er en hvit, krittholdig masse. Det er samme slag som man bruker til å kritte opp ballbaner med, slik at naturen ikke tar skade. Pastaen skal blandes opp med vann i forholdet én del pasta til to deler vann. Skyggepastaen maler du på drivhusets ytterside med en vanlig malerull.

Fordelen ved å male på yttersiden er at regnet i løpet av noen måneder vil vaske bort pastaen. Så når sommeren er over og temperaturen igjen daler, får du mindre jobb med å gjøre drivhuset rent igjen. Skyggen senker temperaturen generelt i drivhuset.

Dermed kan du f.eks. unngå at tomatene blir grønne, eller at andre drivhusplanter lider for mye i varmen. Lene anbefaler at du ikke skygger drivhuset før tidligst i mai måned. Plantene har nemlig behov for så mye lys som mulig fram til da.

Hun skygger også bare drivhuset mot sørsiden, da det er derfra solen tar hardest. Om du ikke sverger til malerull og skyggepasta, finnes det andre alternativer i handelen. Du kan f.eks. anskaffe en skyggegardin som dette, som man kan trekke til og fra etter behov.