Det kan resultere i store mengder med vann når varmen smelter snøen.

Vær oppmerksom på sokkelen

Hvis det er kommet store mengder snø, betyr det også at det vil komme store mengder vann når snøen begynner å smelte. Det kan derfor være en god ide å være oppmerksom på husets sokkel før snøen smelter. Du kan være på forkant med eventuelle skader hvis du fjerner snøen fra sokkelen, mens det fortsatt er kaldt. Da sikrer du at smeltevannet ikke trenger inn i sokkelen.

Sjekk takrennene dine

Det er også en god ide å være oppmerksom på takrennene, før snøen smelter. Hvis takrennene er fylt med snø og eventuelt is, betyr det at smeltevannet fra taket ikke kan renne fritt i takrennene og nedløpsrørene, og da risikerer du at vannet renner ut over kanten og ned på selve huset.

Fjern istappene

Hvis det har kommet istapper på takskjegget ditt, er det en god ide å fjerne de med en kost eller lignende. Da slipper du å risikere at de kan falle ned og skade noen når snøsmeltingen starter.

Sjekk loftet for snøfokk

Hvis det har snødd og blåst, kan du risikere at snøfokket har funnet veien inn til loftet ditt. Om det er tilfelle, må du fjerne snøen med det samme. Hvis ikke kan det forårsake store vannskader når snøen smelter.

Vannet skal kunne ledes vekk

Sørg for at rister og kummer er frie for snø og grus. De store mengdene med smeltevann som mildværet tar med seg, har vanskelig for å trenge ned i den frosne bakken. Da blir det ekstra stor pågang til ristene og kummene når smeltevannet skal ledes bort.