Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Smart hønsehus: Byg hønsehus i toppklasse

Denne hønsegården kan oppeller nedskaleres i størrelse etter behov.

Hønsehus og -gårder kan bygges på utallige måter. Dette hønsehuset er uten tvil et av de mer tidkrevende og kostbare. Til gjengjeld er det meget gjennomført og vil tåle mange års hønehold. Grunnkonstruksjonen er laget på samme måte som du ville gjort med en utebod.

Hønsehus med smarte detaljer

Hønsehuset bygges i utgangspunktet av trykkimpregnerte materialer, vi legger to lag takbelegg og bunnsvillen er løftet fra bakken for å unngå fukt fra den. Utover det, skiller dette hønsehuset seg ut ved at det er gjort en del ekstra i bunnen. I stedet for bare å grave ned en netting langs kanten, er hele bunnen lukket sikkert igjen. Hønsehuseiere som har hatt besøk av rev eller andre gravende predatorer skjønner hvorfor.

Høner elsker å sparke i bakken, og det skal det være god plass til i denne gården. Når de går til ro mot kvelden, søker høner fra naturens side oppover. Derfor skal soveplassen være løftet fra bakken. Selve huset trenger for øvrig ikke være så stort. Høns vil nemlig gjerne sitte tett når de skal sove.

For å skru opp byggetempoet, bruker vi en spikerpistol på batteri der det er mulig. Du kan selvsagt også bruke hammer og spiker.

LES OGSÅ: Bygg et hønsehus av første klasse

Last ned gjør det selv veiledningen og se hvordan du bygger hønsehuset

Hønsehuset er et stort prosjekt med mange utfordringer, så det er bare å holde tungen rett i munn. I gjør det selv veiledningen får du en full materialliste, en detaljert tegning over hønsehuset, og i tillegg viser vi hvordan du:

  • bygger skjelettet til hønsehuset
  • monterer taket
  • bygger og kler hønsehuset
  • bygger trappen, lemmen og døren til hønsehuset.